ATENCIÓ

⚠️ Activada l'alerta TRANSCAT per un camió accidentat a l’AP-7 i que perd fuel, a Tarragona

Masclet, revetlles i Torxes a la vigília de Misericòrdia

Reus entra de ple en els dos dies de màxima activitat per la Festa Major de Misericòrdia
Imatge del començament de la cercavila del Masclet | Laia Solanellas

 

Vigília de Misericòrdia i la ciutat de Reus es prepara per festejar el dia de la patrona. El Campanar farà saber que la capital del Baix Camp celebra la segona Festa Major de l'any a les dotze del migdia i a les set de la tarda, en aquest cas, per anunciar la sortida dels Elements Festius en cercavila. Els carrers i les places del centre de la ciutat veuran passar Gegants, Bèsties i danses.

 

 

A dos quarts de nou, la Cercavila del Masclet donarà el tret de sortida als actes més purament ociosos i festius. Amb la plaça del Mercadal com a punt d'inici i final, alguns dels Elements Festius acompanyaran les batucades i bandes de música. Entre les deu i les dotze de la nit aniran començant les quatre revetlles previstes a la plaça de la Llibertat, a la Palma, al passeig de Mata i a la plaça d'Anton Borrell. Entremig, un dels actes més emblemàtics del programa: el Rosari de Torxes.

 

El Rosari de Torxes, un dels actes més icònics de Misericòrdia. | Laia Solanellas

 

Els actes de Misericòrdia d'aquest dimarts, 24 de setembre

9.30 h, a l’ESPAI SANT RAFAEL (carrer del Dr. Ferran 33-37), taller pràctic d’higiene postural per a cuidadors, a càrrec de la fisioterapeuta Ada Chacón.

 

12.00 h, des del CAMPANAR, Toc de Festa per anunciar la vigília de la festivitat, a càrrec dels membres dels agrupaments escoltes i guies MontsantCim i Misericòrdia, campaners de la ciutat.

 

19.00 h, des del CAMPANAR, Toc de Festa per anunciar la sortida dels gegants i altres elements festius en cercavila, a càrrec dels membres dels agrupaments escoltes i guies MontsantCim i Misericòrdia, campaners de la ciutat. Alhora, des de diferents punts del CENTRE DE LA CIUTAT, sortida del Seguici Festiu i altres elements. Les figures, els balls i les danses del nostre seguici es passejaran pels carrers i places del centre de la ciutat.

 

19.00 h, a la PLAÇA DE LA LLIBERTAT, concert a càrrec de l’Orquestra Cimarrón, que ens oferirà un gran espectacle i un ampli repertori de peces clàssiques.

 

20.00 h, al JARDÍ DE LA CASA RULL, tancament de la XXV Exposició de Bonsais Ciutat de Reus.

 

20.30 h, des de la PLAÇA DEL MERCADAL, sortida de la Cercavila del Masclet, amb diferents elements festius i amb acompanyaments musicals. El Col·lectiu El Masclet llançarà botes a l’inici i al final del recorregut. La cercavila passarà pels carrers del Metge Fortuny, d’Aleus, d’en Vilar, de Rosich i de Santa Anna, plaça de la Farinera, carrers de la Presó, de l'Hospital i de les Peixateries Velles, plaça de Sant Pere, carrer Major i plaça del Mercadal. A més, podreu comprar Masclet a diferents establiments durant tots els dies de la festa.

 

22.00 h, a LA PALMA, 26è Reggus. Festival de reggae, ska i altres herbes, amb l’actuació de Llança de foc (País Valencià), Don Cosmic (Barcelona), Limbo & The Bubbling Society (Tarragona), Ganjanights (Tarragona) i Primatical Sound (Reus). Entrada gratuïta. Organitza: Di Farm Produccions i Festival Reggus. Col·labora: Ajuntament de Reus - Regidoria de Cultura i AMCA.

 

22.30 h, des de la PLAÇA DE LA PASTORETA i pel PASSEIG DE MISERICÒRDIA, Rosari de Torxes, amb comentaris dels misteris del rosari a càrrec de Monsenyor Joan Planellas Barnosell, arquebisbe de Tarragona. Rosari encapçalat per la creu i els cirials, l’estendard del Grup Cultural de Misericòrdies i seguit del poble amb torxes. Com cada any, el rosari finalitzarà a l’interior del santuari, on tindrà lloc la cantada dels goigs i la veneració de la Mare de Déu de Misericòrdia (la venda de torxes es farà a partir de les 21.30 h fins a l’inici del rosari a la porta del col·legi La Salle, amb la col·laboració d’aquest centre educatiu).

 

23.00 h, a la PLAÇA D’ANTON BORRELL, revetlla jove amb Tàrraco Surfers i CAT ROCK. Tàrraco Surfers fa tres anys que animen les festes d’arreu passant èxits de la música disco, pop, rock i latin pel sedàs de la música surf-rock. Cançons d’artistes com Boney M, Michael Jackson, Pitbull, Marc Anthony, Sopa de Cabra o AC/DC interpretades com mai les havia imaginat ningú. Seguirà la revetlla CAT ROCK, per als amants dels cargols a la llauna, Txarango, el pa amb tomàquet, Els Pets, l’escalivada, Els Catarres, la crema catalana, Lax’n’busto, l’escudella, La Pegatina, la samfaina, Obrint Pas, els panellets, Miquel del Roig i el xató.

 

23.00 h, a la PLAÇA DE LA LLIBERTAT, revetlla amb l’Orquestra Cimarrón. Amb més de 5.000 actuacions i milers de quilòmetres recorreguts, el 2018 ha estat la formació de ball guanyadora als Premis ARC com a millor gira per festes majors. Una combinació de temes ballables clàssics (pasdobles, valsos, etc.) i música actual per a tots els públics per donar la benvinguda al dia de Misericòrdia.

 

24.00 h, al PASSEIG DE MATA, revetlla Go Fabri Open air Festival Misericòrdia 2019. Gaudeix de la millor festa a l'aire lliure de la mà de l'equip de La Fàbrica i els seus DJ Löbz, Máximo Valentino, Sr. Marshall i un convidat especial. Un escenari al mig del passeig amb so i il·luminació junts amb els efectes especials més espectaculars. Organitza: La Fàbrica i Restaurant Bella Italia da Gino.