Una actuació de malabars del programa Trapezi a les escoles

El programa Trapezi a les escoles passarà per 12 centres educatius de Reus

Un total de 14 companyies portaran 30 sessions als centres entre els dies 10 i 18 de desembre

Els espectacles del Trapezi passaran per 12 centres educatius de Reus entre els dies 10 i 18 de desembre amb el programa 'Trapezi a les escoles'. Aquest matí ha començat al pati del col·legi Sant Pau amb els espectacles dels artistes Toto Malabars, Duo Laos i La Même. L'edició de 2020 de la Fira de Circ de Catalunya Trapezi és excepcional de les mesures de la prevenció de la pandèmia i ha portat a reinventar-se, a més tenir el doble compromís de donar suport al sector i fer arribar la cultura als espectadors. 

El programa Trapezi a les Escoles passarà, a més del col·legi Sant Pau, per  l'Institut Josep Tapiró, les escoles Pompeu Fabra, Misericòrdia, Rosa Sensat, Prat de la Riba, Teresa Miquel, Pi del Burgar, Eduard Toda, General Prim, Sant Bernat Calbó i Marià Fortuny. En total, 14 companyies portaran 30 sessions dels seus espectacles. La iniciativa rebrà les companyies Toto Malabars, Duo Laos, La Même, Madame Gaüc, Mortelo&Manzani, La Bella Tour, 23 arts Productions i Circ Vermut. 

📲TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al nou canal de Tarragona Digital: les millors fotos i vídeos, últimes hores i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Trapezi per Nadal

El 'tercer moment' de la 24a edició de la fira, suspesa el passat mes d'octubre a causa de la situació sanitària, s'ha replantejat amb dos programes: Trapezi a les Escoles i Trapezi per Nadal. En el 'primer moment', que es va fer al maig, amb presentació virtual de les companyies, i el 'segon moment', al juliol, amb les jornades professionals en un format semipresencial.

En aquesta última, segons explica el regidor de Cultura i Política Lingüística, Daniel Recasens, «ens encaixa amb la voluntat de tenir circ en diferents moments de l'any a banda dels dies propis de la Fira i també amb la voluntat de continuar recordant que la cultura és segura». Les actuacions es repartiran entre els teatres Bartrina i Bravium.

En el Teatre Bartrina hi haurà les actuacions de Vaivén Circus, amb l'espectacle 'Esencial', el 15 de desembre a les 20:00 h; l'Ateneu 9 barris, amb 'Sopa i el que el vent no s'emportà', el dia 17 de desembre, a les 20:00 h; la Cia. Manolo Alcántara, amb 'Déjà Vu', el dia 22 de desembre, a les 20:00 h, i finalment, Rum & Cia i l'espectacle 'Gran reserva', el dia 23 de desembre, a les 20:00 h. 

D'altra banda, també hi haurà una actuació al Teatre Bravium, amb la companyia Xapatito Pato i l'espectacle '' el dia 18 de desembre, a les 19:00 h. Finalment, dos espectacles més, en concret el de La Fem Fatal i Pistacatro, s'han reprogramat per a l'edició 2021 de la fira.


Comentaris