La 33a edició dels Tres Tombs arriba a Reus carregada d'actes, animals i carruatges

El pròxim diumenge 10 de març tindrà lloc la festa dels Tres Tombs, que donarà el tret de sortida al Parc de la Festa de la ciutat
Els Tres Tombs celebra la seva 33a edició a Reus | Laia Solanellas

 

Enguany se celebra la tradicional festa dels Tres Tombs a Reus, la qual acull la seva 33a edició. Com ja és tradició, la jornada acull actes musicals, espectacles, benedicció d'animals i cavalcada, entre els diversos actes destacats. El diumenge 10 de març, Reus es convertirà en l'epicentre dels animals, on petits i grans podran gaudir d'un dia carregat d'activitats per a gaudir en família.

La jornada s'iniciarà a les 9.00 hores del matí, amb un esmorzar popular i la concentració de tots els animals i carruatges al Parc de la Festa del municipi. Durant dues hores s'escalfaran motors per a preparar-se per tot el que s'acosta. I és que ja a les 11.00 hores, es posaran en marxa diverses actuacions en diferents punts de Reus. A la Plaça Prim es podrà gaudir de l'actuació de les colles geganteres d'Els Fénix, Els Alegre i d'Alforja. D'altra banda, el raval del Pallol acollirà a Carles Pitarch, membre de Bravium Teatre, qui explicarà a menuts i grans el Conte dels Tres Tombs. Per últim, a la plaça de Catalunya, es trobaran diversos cavallets de joguina perquè els més petits puguin convertir-se en genets durant un dia.

A les 11.30 hores engegarà la cavalcada on desfilaran tots els carruatges i animals participants. Els carrers de Reus acolliran diverses agrupacions que, durant unes hores, ompliran la ciutat de sentiments retrobats amb un estil de vida que fa uns quants anys era compartit per la majoria. Una vegada finalitzi la cavalcada, a les 13.00 hores, es donarà pas a la benedicció dels animals, un dels actes més tradicionals de la festa dels Tres Tombs. 

Nombrosos carruatges desfilaran a la cavalcada dels Tres Tombs   | Laia Solanellas

 

Hi participaran diversos clubs, bandes i colles

La Banda de Cornetes i Tambors de Sant Pere Apòstol, el Carruatge de Sant Antoni, la Unitat Muntada de la Guàrdia Urbana de Reus, carruatges autoritzats, Mossos d'Esquadra, Heralds de Reus, Baluard de l'Ajuntament de Reus, Baluard dels Amics dels Cavalls a càrrec del Club Hípic Rocaplana de Vila-rodona, Grup de Muntats del Club Hípic Quadres d'en Blai de Riudoms, Club Hípic Quadres Julivert de Riudoms, Club Hípic Castells de Cambrils, Club Hípic Reus QMT, Club Hípic Tgn Sports Horses de Riudoms, Club Hípic Tomás Santiago de Cambrils, Club Hípic West Fork de Reus, Club Hípic Les Parades de les Borges del Camp, Club Hípic West Fork de Reus, Club Hípic Les Parades de les Borges del Camp, Club Hípic Hermanos Santiago de Cambrils, Banda de Cornetes i Tambors Verge de Misericòrdia, carruatges de Reus, carruatges de tota mena i genets muntats d'arreu de Catalunya.

"ATENCIÓ: La Fábrica diu que el porter «va ensopegar» i va caure contra les dones" "ENTREVISTA: Parlem amb Marcos Massó, nou president de la Federació de Veïns de Reus"