Els Centres Cívics de Reus estrenen nova programació amb més de 180 propostes

S'ofereixen un total de 135 cursos i tallers i 49 activitats úniques al llarg de l'any. El període d'inscripció dels tallers és del 12 al 30 de setembre
La regidora de Participació, Bon Govern i Serveis Generals, Montserrat Flores, en la presentació de la programació dels Centres Cívics de Reus | Marta Torrens
 

Aquest dimecres, 28 d'agost, la Regidoria de Participació, Bon Govern i Serveis Generals ha presentat la nova programació dels Centres Cívics reusencs prevista per la temporada de tardor i hivern 2019-2020. En concret, la nova programació inclou un total de 184 propostes que es poden catalogar en dos formats: tallers i cursos que es realitzen al llarg de l'any i necessiten una inscripció prèvia i activitats úniques i puntuals que s'aniran organitzant al llarg de l'any i que no necessiten inscripció prèvia.

 

Els Centres Cívics són espais oberts a la ciutadania 

Durant la roda de premsa de presentació d'aquest nou programa, la regidora de Participació, Bon Govern i Serveis Generals, Montserrat Flores, ha destacat que els Centres Cívics són «equipaments de proximitat i de participació i, per tant, allí hi ha 74  entitats que són les que realitzen les activitats». En aquest context ha volgut posar en relleu la feina que fan aquestes activitats. D'altra banda, també ha recordat que són «espais d'ús oberts a tothom». 

 

D'altra banda, la regidora ha volgut remarcar que des de l'Ajuntament vetllen pels interessos de la ciutadania i «si hi ha grups que no es cobreixen, no els donem per perduts, sinó que intentem parlar amb les persones i redirigir-les cap a altres activitats que els puguin interessar». 

 

Imatge d'arxiu del Centre Cívic Llevant | Cedida

 

Noves propostes d'octubre a febrer als Centres Cívics reusencs

Al llarg d'aquests mesos, s'organitzen diverses activitats al voltant dels Centres Cívics. Aquest any hi ha programades un total de 184 propostes que es desglossen en 135 tallers i cursos—amb una capacitat per a 2.000 persones— i en 49 activitats úniques —amb una capacitat per a 1.000 persones—. 

 

Pel que fa als tallers i cursos que s'ofereixen engloben diversos àmbits i temàtiques: arts escèniques i musicals; arts plàstiques i manuals; balls i danses; creixement personal, que inclou meditació i tallers relacionats amb el benestar personal; físiques i esportives, com maquillatge o ioga; fotografia i creativitat digital; gastronomia; idiomes; informàtica i noves tecnologies o astronomia. 

 

D'altra banda, també s'organitzen activitats en família, activitats per nadal, rutes i tastos de tota mena. Destaca, com a novetat, el cicle 'Cultuquè?', un espai de difusió cultural i de coneixement amb propostes a l'entorn del teatre, la poesia, la pintura o la música. Podeu consultar el programa d'activitats i tallers en aquest enllaç. Cal destacar que, segons afirma Montserrat Flores, la majoria de les activitats úniques i puntuals són noves respecte a l'any passat i són molt poques les que es repeteixen. Una de les clàssiques que «sempre funciona molt bé» és la visita al refugi de la Patacada. 

 

Imatge d'arxiu del Centre Cívic Mestral de Reus | Miguel Cabrerizo

 

El període d'inscripció en aquests tallers s'obrirà el pròxim 12 de setembre i es tancarà el 30 de setembre. Les inscripcions es poden fer en línia o físicament a les oficines dels Centres Cívics en horari de 9.00 hores a 13.00 hores i de 16.00 hores a 20.00 hores. Les matrícules romandran obertes mentre hi hagi places disponibles. 

 

Descobrir la ciutat i la seva ciutadania a través dels Centres Cívics

«Les activitats que s'organitzen persegueixen descobrir l'entorn dels Centres Cívics perquè volen ser un pou d'activitat en l'entorn i en el barri on està ubicat i, per tant, ens serveix per descobrir què passa en el seu entorn». A més, «ens han d'ajudar a descobrir la ciutat i també descobrir qui hi ha, qui hi viu i quines activitats humanes s'hi desenvolupen».

 

En aquest context i aprofitant els noms de vent que tenen la majoria dels Centres Cívics de Reus, s'han organitzat un conjunt d'activitats, anomenades 'Tocats pel vent', que pretenen descobrir aquest entorn de cada Centre Cívic.