Projecten un vial damunt de la C-14 per donar continuïtat al camí de Mas Calvó entre Reus i Vila-seca

Certel Consultores SL, empresa adjudicatària del contracte, haurà d'entregar el treball en un termini de 5 mesos
Imatge del punt del camí de Mas Calvó on està projectat el pas elevat | Google Maps

 

La Generalitat de Catalunya ha adjudicat la redacció del projecte constructiu d’un nou vial amb estructura per damunt de la C-14 per donar continuïtat al camí de Mas Calvó a l’empresa Certel Consultures SL. El pas superior, d’uns 400 metres de llargada, estaria situat al punt quilomètric 2,4 i hauria de permetre unir el camí de Mas Calvó, tallat antigament per la carretera, entre els termes municipals de Reus i Vila-seca. L’adjudicació compta amb un preu de 58.080 euros IVA inclòs i l’empresa haurà d’entregar el treball en un termini de cinc mesos.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

Aquesta via es va tallar quan es va construir la carretera C-14, una via que «connecta el nucli urbà de Vila-seca amb una sèrie de finques a les quals l’accés actual s’ha de fer per diferents camins que obliguen a fer un llarg recorregut».

D’aquesta manera, el nou traçat significaria «la reposició del camí sense afectar els actuals accessos directes a la C-14 de l’actual camí de Mas Calvó». A més, la Generalitat de Catalunya, que va formalitzar el contracte amb l’empresa executora el dimarts 1 d’octubre, indica que «es respectaran els gàlibs normatius tenint en compte que en aquest tram de la C-14 hi circulen transports especials».

En el termini de cinc mesos, la direcció del projecte haurà de posar en coneixement de la Direcció General d’Infraestructures de Mobilitat totes aquelles modificacions que puguin alterar el contingut de l’ordre estudi, en especial, haurà d’informar per a la seva aprovació de l’estat del projecte en les següents fases com a pas previ per a la seva continuació.  Certel Consultores SL haurà de presentar la geotècnia, definició de les obres de fàbrica, serveis afectats, senyalització i abalisament, expropiacions, pressupost estimatiu i la maqueta del projecte. El pressupost d’execució del pas elevat és d’1,2 milions d’euros.

Imatge del punt exacte on es vol ubicar la passarel·la | Google Maps
 

Es projecta una passarel·la per a vianants i ciclistes a l’avinguda de Bellissens 

La Generalitat de Catalunya ha formalitzat el contracte d’adjudicació per al projecte constructiu d’una passarel·la per a vianants i ciclistes a l’avinguda Bellissens de Reus a l'empresa Euro Geotécnica SAU. En aquest cas, el pas elevat se situaria al punt quilomètric 5+654 de la T-315, prop del polígon Bellissens al costat del terme municipal de Vila-seca, i serviria per unir un camí de la ruta de Gran Recorregut (G-92).

Aquesta ruta creua tot el litoral mediterrani des de la frontera a França, a Port-Bou, fins al seu enllaç amb el GR-7 a Tarifa. El camí recorre quatre comunitats autònomes: Catalunya, València, Múrcia i Andalusia. El punt tallat per la T-315 connecta les poblacions de Vila-seca i La Canonja i permetria evitar la carretera donant resposta a anys de reclamacions per part de diverses entitats i institucions del territori. 

"⚫ ÚLTIMA HORA: Greu accident a la C-14" "🏥 L'Hospital de Reus tindrà un servei d'acompanyament al malalt"