Promouen l'ús del transport públic a Reus amb l'entrega de bitllets gratuïts als instituts

Aquesta setmana, del 16 al 20 de setembre, 11.000 alumnes poden desplaçar-se de manera gratuïta

Reus Transport amplia el servei de la Línia de l'Aeroport de Reus durant l'estiu | Cedida

 

L’empresa municipal de transport públic, Reus Transport, aprofita un any més l’inici de curs per promocionar l’ús del bus entre els alumnes d’institut de la ciutat. Durant aquesta setmana, del 16 al 20 de setembre, té lloc la setmana del transport gratuït per als aproximadament 11.000 alumnes que estudien a Reus. Tots ells disposen de bitllets gratuïts per anar i tornar de l’institut a través de codis QR o de l’app de Reus Transport. 

 

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

 

Reus Transport promou l’ús del transport públic entre alumnes de secundària, batxillerat i formació professional amb el lliurament a tots els alumnes d’institut de la ciutat d’un fulletó que incorpora bitllets gratuïts per anar i tornar del centre educatiu durant aquesta setmana, entre el dilluns 16 i el divendres 20 de setembre. El fulletó, que s’ha repartit a tots els instituts públics i concertats de la ciutat, incorpora dos bitllets en format codi QR per a cada dia: un d’anada, que permet viatjar de les 7.00 a les 9.00 hores del matí, i un de tornada, per agafar el bus entre les 14.00 i les 18.00 hores de la tarda.

 

Aquests bitllets en format QR adreçats als estudiants de secundària també estan disponibles a l’aplicació de Reus Transport, disponible a l’APP Store i a Google Play. Per tant, si algun alumne no porta el cupó corresponent, també pot viatjar gratuïtament si disposa de l’app al seu mòbil.

 

Bus gratuït durant una setmana per promocionar l'ús del transport públic als instituts | Cedida

 

Les línies de bus dels instituts: L40, L41 i L42

A banda de les línies convencionals, Reus Transport ofereix tres línies específiques conegudes com Línies Instituts: la L40 i la L41 funcionen durant el curs escolar de 7.30 a 8.30 hores i la tercera línia, la L42, ofereix servei als instituts Gabriel Ferrater i Domènech i Montaner durant els feiners de tot l’any i en horari de matí i migdia. Les línies L10, L33 i L50 també tenen parades prop dels instituts allunyats del centre.

 

Targeta jove per viatjar amb descompte

Reus Transport disposa de targetes multiviatges amb descomptes sobre la tarifa general. La targeta Tjove és l’abonament per a persones de 12 a 30 anys, empadronades a Reus. Es tracta d’una targeta personal i intransferible que emmagatzema com a màxim 5 recàrregues de 10 viatges cadascuna. El preu de cada recàrrega és de 6,15 euros. Aquest abonament permet el transbord gratuït entre línies diferents durant una hora i 15 minuts. El punt de venda de la targeta i les recàrregues és el Casal de Joves La Palma.