Prorrogades les exposicions del Centre de la Imatge Mas Iglesias de Reus

El CIMIR prorrogarà, fins al 15 de juny, les dues exposicions que té actualment, estava previst que tanquessin al mes de maig
Imatge d'arxiu del CIMIR | Cedida
 

El Centre de la Imatge Mas Iglesias de Reus (CIMIR) prorroga les dues exposicions que té actualment instal·lades i que s'havien de tancar a finals del mes de maig. Ambdues mostres es prorroguen fins al 15 de juny i l'entrada és gratuïta. Les dues exposicions són 'Primera mirada, treballs de l'Escola d'Art de la Diputació de Tarragona' i 'Gent del barri, els nostres veïns'. Es poden visitar de dimarts a divendres de 17.00 hores a 20.00 hores i els dissabtes d'11.00 hores a 14.00 hores. 

 

'Primera mirada, treballs de l'Escola d'Art de la Diputació de Tarragona'

Aquesta exposició mostra els treballs finals de fotografia de la Marina López, la Maia Pacheco i la Cristina Antilles, tres estudiants que, recentment, han finalitzat els seus estudis del Cicle Formatiu de Grau Superior de Fotografia de l'Escola d'Art i Disseny de Tarragona. Aquestes estudiants són un exemple d'artistes que no volen renunciar a emprar la fotografia com a eina d'expressió personal, d'experimentació, de construcció simbòlica i de reflexió, un fet que es pot comprovar al CIMIR. 

 

El Cicle Formatiu de Grau Superior de Fotografia de l'Escola d'Art i Disseny de Tarragona és l'única titulació oficial específica de fotografia que s'ofereix al Camp de Tarragona i a les Terres de l'Ebre i, actualment, ja fa vint anys que es va posar en marxa.

 

'Gent de barri, els nostres veïns'

Es tracta d'una exposició fotogràfica de Sergio Andrada Lapenne on es pot veure la realitat que es viu als barris Mas Iglesias i Fortuny de Reus. L'exposició és en blanc i negre, ja que, segons Lapenne, dóna una sensació d'unitat de totes les imatges, cosa que en color no sempre s'aconsegueix. El fotògraf explica que, gràcies a aquesta galeria fotogràfica, ha pogut acostar-se més als habitants d'aquests dos barris i conèixer millor als seus veïns. 

 

El Centre de la Imatge Mas Iglesias

El Centre de la Imatge Mas Iglesias de Reus és un dels espais del Museu de Reus, de l'Institut Municipal Reus Cultura. Està ubicat a la plaça de Ramon Amigó, 1 i és un centre dedicat a la preservació a l'estudi i a la difusió del patrimoni visual, sigui artístic o documental. El CIMIR neix gràcies a la trajectòria dels darrers 30 anys que l'Ajuntament de Reus ha dedicat a la protecció, recerca i difusió del patrimoni fotogràfic de la ciutat vehiculat a través de la Fototeca Municipal de Reus. L'any 2006, l'Ajuntament de Reus incorpora la Cinemateca Antoni Martra i Badia que actualment disposa d'un catàleg de 2.500 pel·lícules.