La prova pilot per vianalitzar quatre carrers de Reus arriba a l'equador

Quatre carrers s'han tallat al trànsit cada vespre des del 5 de juny | En un d'ells s'ha fet marxa enrere
El carrer de Rocamora és un dels que s'ha restringit al trànsit cada vespre | Àngel Ullate

Quatre carrers de Reus s'han reservat per als vianants cada vespre des del divendres de la setmana passada, 5 de juny. Es tracta d'una nova prova pilot per vianalitzar espais de Reus, en aquest cas, per garantir que es pot passejar mantenint les distàncies de seguretat entre altres tal com ho va presentar el govern local.

Un d'aquests carrers ja ha quedat fora de la prova pilot per la poca resposta que, des del govern local, s'ha detectat per part de la ciutadania. Per al raval de Santa Anna la situació no és nova, i és que ja tenia en marxa una prova pilot de vianalització que es va veure estroncada pel coronavirus.

Ara s'ha vist modificada, i en lloc de tallar-s'hi el trànsit des de les onze del matí fins a les nou del vespre, només es restringeix entre dos quarts de set de la tarda i dos quarts de deu de la nit. Les primeres proves, de fet, havien provocat crítiques per part d'alguns negocis, tot i que el balanç final es va considerar prou positiu per emprendre la segona fase.

Marxa enrere a la prova pilot de l'avinguda de Sant Jordi

L'avinguda de Sant Jordi s'havia tallat al trànsit des del dia 5, però aquest divendres passat, 12 de juny, ja s'ha reobert. Segons ha informat el consistori, «s’ha percebut poca afluència de la ciutadania en aquesta zona».

El raval de Santa Anna, el tram inicial del carrer de Sant Llorenç i el carrer de l'escultor Rocamora segueixen reservant-se per als vianants cada dia entre dos quarts de set de la tarda i dos quarts de deu de la nit. En el cas de l'avinguda de Sant Jordi, des de l'Associació de Veïns 25 de Setembre, la del barri Niloga, lamenten que no hagi fructificat la proposta.

El seu president, Josep Ramon Ferré, exposa que «el projecte m'agrada, m'agradaria que funcionés, però si no té resposta per part de la gent, no hi podem fer res». De fet, apunta que no s'esperaven que s'acabés fent marxa enrere; «és estrany, havent-hi la Fira semblava que havia de funcionar», reflexiona.

A l'avinguda de Sant Jordi s'ha fet marxa enrere a la vianalització temporal | Àngel Ullate

Al Carrilet proposen ampliar-ho

Un dels carrers que s'ha mantingut a la prova pilot, almenys fins divendres vinent, 19 de juny, és el de l'escultor Rocamora. En aquest cas es restringeix el trànsit del carril que baixa fins a l'estació d'autobusos per ampliar l'espai útil per als vianants. Des de l'Associació de Veïns el seu president, Salvador Cabré, se'n mostra satisfet.

Exposa que, sigui per desplaçar-se a algun lloc concret, sigui només per passejar, serveix per garantir la seguretat que ara es demana. «És beneficiós per la gent que vol anar passejant, perquè per la vorera és difícil guardar distàncies», apunta. De fet, considera que la prova pilot, en el cas del barri del Carrilet, hauria pogut anar més enllà.

«El mateix que han fet aquí potser també s'hauria pogut fer a l'avinguda del Carrilet», reflexiona Cabré. Proposa la mateixa actuació, «agafar una banda sola, per exemple la baixada; hauria sigut més profitós», considera.

"Atenció: El futur CAP del barri del Carme de Reus, afectat per la crisi de la Covid-19" "El pla de xoc de la CUP per acabar amb la crítica situació al carrer de la Sardana"