Andreu Martín dubta que Pellicer vulgui recuperar el grup de l'Isabel Besora

L'acusa d'ignorar el procediment o de ser conscient que no complirà la promesa | «Si vol lluitar ho ha de fer ara», li replica en relació al seu compromís electoral
El PSC de Reus ha presentat la darrera part del seu programa, molt centrat en l'educació | Jordi Olària Gras

 

El PSC de Reus ha presentat, aquest dijous, les seves propostes per 'Avançar més', el darrer dels quatre eixos del seu programa electoral. Hi té un pes important l'àmbit educatiu, i Andreu Martín no s'ha estat de valorar la situació de l'escola Isabel Besora. La seva comunitat educativa reclama recuperar el grup de P-3 perdut, i el candidat socialista carrega contra el compromís adquirit per Carles Pellicer, un compromís que, assegura, s'ha fet des de la ignorància o des de la voluntat de no complir-lo.

El conflicte de l'escola Isabel Besora

«Si l'alcalde vol lluitar, és ara; el senyor Pellicer diu que, si és alcalde, lluitarà per la línia de P-3 de l'Escola Isabel Besora; no s'ha assabentat que era l'alcalde tots aquests vuit anys?», es pregunta. Es refereix a la promesa feta per l'actual batlle i candidat a la reelecció per Junts per Reus. Pellicer ha assegurat que, si revalida el seu càrrec, lluitarà davant del Departament d'Ensenyament per recuperar aquest grup, escapçat l'any passat.

Les famílies de l'escola Isabel Besora s'han fet sentir durant aquesta campanya electoral | Jordi Olària

 

El cas és, explica Martín, que la confirmació de places es fa oficial el dia 12 de juny, i els plenaris no es constitueixen fins al dia 15. És per això que etziba que la promesa «o bé mostra ignorància en el procediment, o mostra que és una cosa que s'ha dit per no complir-la». De fet, acusa la regidora d'Ensenyament, Dolors Sardà, de dir, en alguna reunió que «si fos per ella, aquell grup de més no s'obriria mai».

Aquesta setmana s'havien previst dues reunions de la Taula Mixta d'Ensenyament, l'òrgan on s'acaben ratificant les obertures i tancaments de grups. Sense que n'hagi transcendit el motiu, les trobades s'han ajornat, segurament, fins a la setmana vinent. Aquesta decisió, augura, s'explica per voler «evitar fer front a la gestió de les demandes d'unes famílies que han omplert un grup que no existeix amb les seves preinscripcions; deixar passar el temps perquè quan s'hagi de fer alguna cosa, ja hagi passat el termini».

Escola Isabel Besora de Reus | Miguel Cabrerizo

 

Gestió dels centres educatius de Reus

Encara en l'àmbit escolar, l'alcaldable del PSC de Reus critica que «en aquests anys de gestió del senyor Pellicer s'han tancat 11 grups de P-3 als centres escolars públics», unes actuacions que han provocat, en algun cas, el tancament progressiu de cursos d'una escola. Fa referència a la Ciutat de Reus, que ara mateix comença a segon de primària.

«La regidora d'Educació ha dit alguna vegada 'jo mai tancaré una escola', doncs sí, la seva política porta a tancar una escola inevitablement quan arribi a la finalització de sisè de l'escola Ciutat de Reus», etziba. De fet, està previst que Els Ganxets, actualment en barracons, ocupi l'espai físic de la Ciutat de Reus tal com va avançar TarragonaDigital. Les famílies de l'escola, de fet, van avalar el trasllat.

Martín ha criticat durament l'anunci i no materialització d'equipaments com l'Escola Bressol Sajolida, «que tenia els diners consignats», afirma, o el Pavelló d'El Molinet, que ha de donar servei a la comunitat educativa de Mas Iglésias. «El senyor Pellicer diu molt que no tenim diners per invertir, però hi ha coses en les quals, qui posa els diners, és un altre, i també estem renunciant a això».

Imatge d'arxiu del desè aniversari d'Els Ganxets | Redacció

 

Els compromisos del PSC en matèria educativa

Ha anunciat que apostarà, durant el pròxim mandat, per la redacció de plans d'escolarització equilibrada, per combatre la segregació, i de reducció de l'absentisme i el fracàs escolar. Tot plegat, etziba, per contrarestar la manca de planificació del govern actual. També es compromet a impulsar la participació activa de totes les AMPAs en les respectives comunitats educatives, a més de dotar els Plans Educatius d'Entorn del pressupost necessari «perquè puguin ser efectius».

En l'àmbit de l'educació secundària, considera, «tenim ràtios molt elevades; no hi ha hagut cap proposta concreta per encabir l'alumnat que no cap a l'oferta, i l'única solució és que hi hagi més alumnes dels que toca a les aules», critica. L'aposta del PSC també contempla la formació professional. Segons Andreu Martín, es pot coordinar amb les aspiracions en matèria de captació d'empreses al Tecnoparc.

La idea és atraure negocis dels àmbits de les tecnologies de la informació i la comunicació per una banda, i de la nutrició i la salut per l'altra. L'actuació, per tant, consistiria a ampliar l'oferta formativa en aquests àmbits, per facilitar que els llocs de treball que s'hi puguin crear s'ocupin amb professionals formats a la ciutat.

Andreu Martín ha presentat l'eix programàtic 'Avançar més' | Jordi Olària Gras

 

Les propostes del PSC per 'avançar més'

En l'àmbit de compromisos electorals, Andreu Martín n'ha mencionat d'altres dins de l'eix que el PSC ha batejat com 'Avançar més'. Inclou la figura del regidor de barri, que ha de permetre cohesionar la ciutat en facilitar la relació dels veïns de cada àrea amb l'administració. Considera que la ciutat compta amb un deute que no figura als comptes, i és la manca d'inversions de manteniment que, assegura, s'haurien d'haver fet, però que s'han executat amb comptagotes i de manera insuficient.

Afirma que cal repensar l'ordenança d'animals perquè «no es tracta de solucionar-ho a còpia de posar multes molt cares, hi ha altres estratègies». També aposta per licitar el nou contracte de la brossa tenint present que cal potenciar la recollida selectiva, que actualment, manté, «és un desastre». S'ha de passar, recorda, del 35 % actual al voltant del 60 %; encara en l'àmbit ambiental, aposta per redactar una ordenança d'autoconsum energètic per impulsar-lo.

"📸IMATGES: Aquests són els nous regidors de l'Ajuntament de Reus!" "L'Ajuntament de Reus posa en marxa el web de les Eleccions Municipals"