El PSC de Reus considera que el pressupost municipal del 2020 芦incompleix la llei禄

Els socialistes asseguren que 芦incompleix la Llei Reguladora d鈥橦isendes Locals perqu猫 no especifica les inversions a realitzar禄 | Tamb茅 exigeixen que l'Ajuntament de Reus pagui l'aigua que consumeix
Imatge d'arxiu d'una roda de premsa del PSC de Reus amb H猫ctor Fort, Andreu Mart铆n i Sandra Guaita | Jordi Ol脿ria Gras

El grup municipal del PSC ha presentat al路legacions contra el pressupost municipal del 2020 i les ordenances fiscals, aprovades al ple del passat 25 d鈥檕ctubre. Pel que fa al pressupost, l鈥檃l路legaci贸 se centra en l鈥檌ncompliment de l鈥檃rticle 18 de la Llei Reguladora de les Hisendes Locals en mat猫ria de pressupostos, que posa com a requisit que per elevar el pressupost a la consideraci贸 del Ple, aquest ha de contenir un annex de les inversions a realitzar durant l鈥檈xercici.

NOVETAT: Sigues el primer en con猫ixer les not铆cies i els successos de Reus gratis al m貌bil. Fes clic aqu铆!

En el cas de Reus, els socialistes expliquen que en l鈥檃nnex 芦no hi consten les inversions i 煤nicament es limita a repetir la quantia total de la partida d鈥檌nversions amb l鈥櫭簄ica concreci贸 dels destins referits a l鈥檃mortitzaci贸 de cr猫dits a llarg termini per a la construcci贸 d鈥檈quipaments municipals禄. D鈥檃questa manera, el PSC assenyala que l鈥檃l路legaci贸 芦demana que es doni compliment a la llei i es presentin especificades les inversions a realitzar en l鈥檃nnex corresponent禄.

Pel que fa a la modificaci贸 de les ordenances fiscals, el PSC ha presentat al路legacions perqu猫 considera 芦dur铆ssim禄 l鈥檃ugment del 9,75% dels impostos. Segons el portaveu Andreu Mart铆n, 芦el govern ho justifica d鈥檃cord amb la pujada de l鈥橧PC dels darrers vuit anys per貌 no t茅 en compte que el poder adquisitiu de moltes fam铆lies no ha pujat禄. A m茅s, afegeix que 芦els ciutadans ja van patir un augment molt important dels impostos, en especial de la taxa d鈥檈scombraries i de l鈥橧BI en el primer mandat de l鈥檃lcalde Pellicer禄.

Imatge de la sessi贸 plen脿ria de Reus del passat mes d'octubre | Jordi Ol脿ria Gras

El socialista assegura que 芦es perd l鈥檕portunitat que les taxes puguin estimular i premiar el comportament de les persones que pot fer reduir els costos dels serveis禄 i considera que 芦aquests augments no s鈥檃deq眉en als criteris de just铆cia social pels quals ha de treballar un govern禄. D鈥檃questa manera, el PSC diu que aix貌 芦demostra una manca de sensibilitat cap a moltes fam铆lies de la ciutat que, si en aquests moments ho estan passant malament, a partir del 2020 ho passaran pitjor禄.

Les al路legacions dels socialistes fan refer猫ncia a l鈥橧BI, plusv脿lua, taxa d鈥檈scombraries, taxa per la retirada de vehicles, taxa per utilitzaci贸 o aprofitament del vol, s貌l i subs貌l de la via p煤blica i al preu pel servei de residus comercials i industrial i serveis especials de neteja, recollida i gesti贸 d鈥檃ltres residus.

El PSC exigeix que l鈥橝juntament pagui l鈥檃igua que consumeix

Els socialistes tamb茅 han presentat una al路legaci贸 contra les noves tarifes del servei de subministrament d鈥檃igua potable, que eximeixen l鈥橝juntament de pagar el consum d鈥檃igua d鈥櫭簊 municipal. 芦L鈥橝juntament no ha d鈥檈star exempt del pagament de l鈥檃igua que consumeix a l鈥檈mpresa Aig眉es de Reus i per aix貌 proposa aplicar una quota al consum municipal, agafant com a refer猫ncia el darrer preu per metre quadrat que l鈥橝juntament va abonar per aquest concepte禄, conclou Mart铆n.

"馃敶 La CUP respon a l'Associaci贸 de Ve茂ns l'Harmonia del Carme de Reus" "馃摵MIREU EL V脥DEO: Reus, protagonista en un concurs de National Geographic Viajes!"