Habitatges amb serveis d'assistència per a la gent gran, la nova proposta del PSC de Reus

Martín proposa construir habitatges de lloguer per a la gent gran i proporcionar ajuts als joves i famílies, així com apostar per la mobilitat sostenible i millorar els serveis sanitaris
El cap de llista del PSC de Reus, Andreu Martín, ha presentat la proposta socialista de seguretat, salut i habitatge  | Marta Torrens
 

Aquest dimarts, 21 de maig, el PSC de Reus, encapçalat per Andreu Martín, ha presentat la seva proposta referent a la seguretat de la ciutat, a l'habitatge i a la millora de l'espai públic i dels serveis de salut. Martín ha assegurat que «hem de voler parlar de com resoldre els problemes que té la gent diàriament» per construir una ciutat «on viure millor». En aquesta línia el PSC de Reusun total de 86 propostes per tal de millorar la vida dels ciutadans de Reus. Una de les més destacades és la construcció de nous habitatges de lloguer amb serveis per a la gent gran. 

Habitatge amb serveis per a la gent gran

El cap de llista del PSC de Reus assegura que, actualment, els preus dels lloguers són molt elevats i el nombre de desnonaments està augmentant. En aquest sentit la proposta dels socialistes referent a l'habitatge engloba tres fronts d'ajuda: als joves que volen independitzar-se però que no poden a causa dels elevats preus dels lloguers; a les famílies amb problemes econòmics i, finalment, a la gent gran. L'estratègia dels socialistes per afavorir l'accés a l'habitatge als joves i a les famílies amb problemes econòmics és rehabilitar habitatges ja existents, « aconseguir els pisos buits dels bancs» i posar a disposició dels ciutadans uns 600 habitatges de baix cost en els pròxims quatre anys. 

D'altra banda, el PSC reusenc presenta una de les seves propostes més innovadores: habilitar habitatges amb serveis per a la gent gran en diverses zones de la ciutat de Reus. Uns habitatges coordinats amb els serveis socials per tal que, professionals sanitaris, puguin assistir les persones grans. Així doncs, promocions d'habitatges que permetin garantir una vida autònoma de la gent gran però, també, amb una assistència contínua. Pich Aguilera és una de les zones que proposa l'alcaldable per construir-hi aquests pisos. 

Imatge d'arxiu de la Guàrdia Urbana de Reus | Cedida

 

Recuperar la policia de proximitat

El PSC de Reus, per tal de millorar la seguretat a la ciutat, proposa recuperar la policia de proximitat, una figura que abans ja existia però que va desaparèixer i que, segons Martín, «els veïns asseguren que funcionava». Martín apunta que aquesta policia de proximitat «ha de fer el que li pertoca a la policia». En aquest sentit, el líder del partit vermell de Reus assegura que «hi ha altres tasques vinculades amb la gestió cívica de l'espai públic», com la recollida de residus, que són tasques que no pertoquen a la policia de proximitat, és per això que proposen recuperar una altra figura, la dels agents cívics que han de facilitar el dia a dia dels ciutadans.  

Adaptar la ciutat als vianants i promoure la mobilitat sostenible

Martín critica la mala gestió que ha fet l'actual govern municipal i assegura que hi ha una manca d'accessibilitat a la ciutat de Reus. Per això, la proposta socialista és adaptar la ciutat prioritzant els vianants i els que tenen discapacitats funcionals a tots els barris de la ciutat. A més, també creuen que s'ha de replantejar la gestió dels accessos a certs punts de la ciutat i no tancar i restringir l'accés a certs vehicles. En aquesta línia, una de les propostes per gestionar aquests accessos podria ser col·locar càmeres amb lectura de matrícules perquè els vehicles autoritzats puguin circular en determinades zones. «Hem de fer una gestió eficient dels espais i de la mobilitat de la ciutat», assegura Martín. 

D'altra banda, pel que fa al transport públic ha de ser «de qualitat, sostenible i a l'abast de tothom», en aquest sentit, els socialistes reusencs volen replantejar les connexions i els horaris del transport públic de la ciutat i adaptar-lo a les necessitats dels usuaris. L'alcaldable socialista apunta que «s'ha de seguir apostant per la mobilitat sostenible» i prioritzar tota aquella mobilitat que sigui més sostenible, des de vehicles elèctrics a bicicletes, patinets i transport col·lectiu. 

La Residència d'Horts de Miró podrà acollir un total de 56 avis i àvies | Google Maps

 

Incloure els Serveis Socials als CAPs 

El cap de llista dels socialistes de Reus apunta que «hem de promoure la salut» i una de les eines per fer-ho és incloure els Serveis Socials al CAP d'Horts de Miró i al CAP del Barri Fortuny. Actualment el CAP d'Horts de Miró està tancat, tot i que s'havia arribat a inaugurar l'any 2012; el govern local ha justificat el retard per l'impacte que va tenir l'aplicació de l'article 155 sobre els procediments d'adjudicació de places de la Generalitat, i encara resta a l'espera que es resolgui.

Els socialistes creuen que és essencial tornar a posar-lo en funcionament. D'altra banda, també proposen desdoblar el CAP Sant Pere a l'edifici de l'antic hospital i, potenciar així, l'activitat de la zona del Mercat Central. A més, també volen potenciar el Dispensari del barri Gaudí i, fins i tot, plantejar si es pot instal·lar un nou CAP en la mateixa zona. 

"ATENCIÓ: Denuncien a la Junta Electoral diversos partits de Reus" "MUNICIPALS: ERC Reus vol convertir El Roser en una biblioteca per dinamitzar la zona"