El PSC de Reus insisteix en la reobertura del consultori del Barri Gaudí

L'equipament es va tancar el passat mes de març i no té data de reobertura
El PSC de Reus insisteix en la reobertura del consultori del Barri Gaudí | PSC Reus

El consultori del Barri Gaudí de Reus segueix tancat. Aquest divendres a la tarda, el PSC local ha reivindicat una vegada més la seva reobertura en el marc d'una campanya d'àmbit català «en favor de l’atenció primària i per denunciar les retallades del govern de la Generalitat».

El grup municipal socialista i membres de l'executiva local han recordat que el passat mes d'abril es va portar al plenari municipal una moció per reclamar, entre altres qüestions, la reobertura d'aquest consultori, tancat per l'Institut Català de la Salut. La decisió, segons va aclarir el regidor de Salut, Òscar Subirats, la va prendre la direcció del CAP Llibertat, equipament del qual depèn el consultori. La proposta del PSC no va prosperar per l'oposició del govern local.

Des del mes de març, l'equipament es troba tancat i sense data de reobertura. Els pacients que el tenien com a referència per a l'atenció primària han de dirigir-se al CAP Llibertat o, en horari d'urgències, al CAP Sant Pere. Una situació que els socialistes consideren que cal revertir, i més en la situació actual.

El PSC insisteix en la reobertura del consultori del Barri Gaudí

Andreu Martín, portaveu del PSC de Reus, considera que «es tracta d’un servei important pels veïns i veïnes del barri, sobretot per als col·lectius més vulnerables, com ara la gent gran i aquells veïns i veïnes que tenen més dificultats per realitzar desplaçaments».

És per això, exposen, que exigeixen dues coses: que es garanteixi la continuïtat del servei i que se'n recuperi l'activitat «en el mínim temps possible». L'acte de reivindicació ha servit, també, perquè els socialistes defensin la feina dels professionals del sector sanitari, «que estan lluitant a primera línia» i aplaudeixin «la seva implicació i la seva dedicació».

Per contra, carreguen contra «el desmantellament del sistema sanitari que està portant a la pràctica el govern de la Generalitat de Catalunya amb l'excusa de la Covid-19». «Si aprimem l'atenció primària, perdrem els efectes de la prevenció i la possibilitat de diagnosticar abans que sigui tard», apunten.

És per això que troben «indispensable i urgent retornar a oferir la totalitat dels serveis mèdics que s'hi prestaven i de forma presencial, com a pilars de l'atenció de proximitat». La campanya socialista, d'àmbit català, subratlla que l'Institut Català de la Salut ha tancat 46 centres d'atenció primària i 462 consultoris arreu del país des de l'inici de la pandèmia. Una situació que el portaveu dels socialistes reusencs qualifica de «greu error».

"Dispositiu especial: El Cementiri de Reus es prepara per un Tots Sants en pandèmia" "Quatre noves càmeres i una unitat mòbil, la videovigilància de Reus s'actualitza"