Presentació del 9è Premi Internacional de Dansa Roseta Mauri

Tot a punt pel 9è Premi Internacional de Dansa Roseta Mauri de Reus

L'edició d'enguany comptarà amb 27 concursants i tindrà lloc al Teatre Fortuny del 20 al 23 de març

Aquest dijous, 7 de març, la Fundació Teatre Fortuny ha acollit la presentació de la novena edició del Premi Internacional de Dansa Roseta Mauri. L'acte ha comptat amb la presència de la regidora de Cultura, Montserrat Caelles, el President de la Fundació Teatre Fortuny, Santiago Vila, la directora de la delegació espanyola de la Royal Academy of Dance de Londres, Maria José Anton, i la coordinadora artística del Premi Internacional de dansa Roseta Mauri, Cristina Anciola.

En el marc de la presentació, s'ha anunciat que aquesta edició comptarà amb 27 participants, 24 noies i 3 nois d'entre 16 i 21 anys; en un concurs que se celebrarà al Teatre Fortuny de Reus, del 20 al 23 de març.

Tres dies de dansa amb cloenda de prestigi

D'aquesta manera, el dimecres 20 de març es rebran els concursants, els quals assajaran les variacions amb roba d'assaig a l'escenari, sense presència del jurat i a porta tancada.

El dijous 21 al matí, a porta tancada, es durà a terme la fase eliminatòria i a partir de les quatre de la tarda, es coneixeran els concursants que passen a la semifinal. A partir de les sis, es disputaran les semifinals, que seran obertes al públic, el qual podrà accedir gratuïtament al recinte. A un quart de deu de la nit, el jurat anunciarà els noms dels finalistes.

Divendres 22, a partir de dos quarts de sis de la tarda, en una nova sessió oberta al públic i gratuïta, es realitzarà la classe de clàssic amb els finalistes, l'actuació dels finalistes, la votació popular i la deliberació del jurat, que proclamarà els noms dels guanyadors en les diferents categories a dos quarts de deu de la nit.

Finalment, dissabte 23 de març a les nou de la nit tindrà lloc la gala de cloenda, que comptarà amb l'actuació de destacats ballarins que actualment treballen a importants companyies de dansa internacionals, els quals compartiran escenari amb els tres guanyadors del Premi Internacional de Dansa Roseta Mauri 2019.

Acte de presentació del 9è Premi Internacional de Dansa Roseta Mauri
Tot a punt pel 9è Premi Internacional de Dansa Roseta Mauri de Reus | Ajuntament de Reus

Grans premis en joc

El Premi Internacional de Dansa Roseta Mauri és un dels concursos de dansa més ben dotats econòmicament dels que s'organitzen a l'estat espanyol i un dels que aporta més projecció als guanyadors i finalistes. Els tres primers premis consisteixen en dotacions econòmiques de 5.000 euros (concedit per la Generalitat de Catalunya), 2.000 euros (atorgat per la Diputació de Tarragona) i 1.000 euros (atorgat per l'Ajuntament de Reus).

A més a més, el palmarès inclourà una beca d'estudis atorgant per la delegació a Espanya de la Royal Academy of Dance de Londres; una beca d'estudis del Reial Ballet Danès – Vermuts Miró; un premi del públic dotat amb 600 euros atorgat per l'Associació de Professors de Dansa de les Comarques de Tarragona; una beca curs d'Endanza València 2019 i una beca pel VIII Campus Internacional de Dansa de València, dues beques d’estada a la Compañía Nacional de Danza, una beca d’estada a la companyia jove Valencia Dancing Forward, dues beques pel curs d’estiu Cuballet i dues pel curs acadèmic de formació professional de Barcelona Dance Centre i dues pel curs intensiu de l’escola Ballet Ruso de Barcelona.


Comentaris