L'Ajuntament de Reus retornarà les quotes de les activitats suspeses als Centres Cívics

La programació de cursos i tallers es va veure interrompuda pel confinament

Els cursos i tallers dels Centres Cívics de Reus es van veure aturats o suspesos amb l'entrada en vigor del confinament decretat per combatre el coronavirus. Aquest divendres, durant el plenari municipal, el govern ha anunciat que es retornaran les quotes i pagaments de totes les activitats suspeses, també de les que estaven en marxa.

Preguntada pel grup municipal del PSC, la regidora de Participació, Bon Govern i Serveis Generals, Montserrat Flores, ha exposat que s'hi estava treballant des de feia setmanes. La complexitat de la situació, exposa, no havia fet possible trobar la manera com fer efectiu el retorn econòmic.

Façana principal del Centre Cívic Mestral de Reus
La programació dels Centres Cívics de Reus es va veure interrompuda pel confinament | Miguel Cabrerizo

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants de Reus al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

Es retornaran les quotes dels cursos i tallers suspesos

«Es tornaran les quotes també dels que havien començat feia dues setmanes», ha detallat. «Dilluns començarem a trucar, una per una, totes les persones inscrites», ha explicat. El cas és que, per poder tornar el cost de la quota o la inscripció, caldrà consultar una per una cada persona.

Segons ha exposat Montserrat Flores, «cal esbrinar, per a cadascuna d'aquestes persones, si comptem amb un número de compte corrent a la base de dades municipal i si és en aquell on es vol rebre el retorn». Les dades que ha posat sobre la taula són que hi ha 288 persones de les quals tenen constància d'algun compte corrent, i 249 de les quals no en tenen cap de registrat.

Encara que es tingui constància d'un compte corrent relacionat amb la persona inscrita en algun curs o taller, ha explicat Flores, s'haurà de contactar amb tothom per saber on volen que se'ls retorni el preu de la quota. La pregunta formulada pel PSC, segons ha plantejat el regidor Daniel Marcos, venia arran dels dubtes rebuts pel grup municipal de persones inscrites que no sabien si se'ls retornaria o no ni de quina manera.

Flores ha defensat que qualsevol dubte es pot resoldre tant al telèfon general d'atenció ciutadana com a través del Centre Cívic de referència o aquell on s'hagués previst el curs. De fet, ha assegurat, «a tothom que s'ha posat en contacte amb els Centres Cívics se'ls ha informat que s'estava treballant».