Reus esdevé el centre del IV Rally Costa Daurada Legend

La competició automobilística de cotxes antic es durà a terme el 9 i 10 de novembre
Presentació del IV Rally Costa Daurada Legend, amb l'alcalade de Reus i entitats col·laboradores | Laia Riba

 

El Camp de Tarragona i sobretot la ciutat de Reus, s'ompliran d'automobilismes de més de 20 anys que han participat en diverses competicions de ral·li. Amb motiu de la quarta edició de Ral·li Costa Daurada Legend Reus, una cursa de cotxes antics que enguany incorpora la paraula Reus al nom de la competició. Amb sis etapes repartides per les principals muntanyes del territori, la competició automobilística es durà a terme el 9 i 10 de novembre. 

Reus en el seu centre neuràlgic del ral·li

La quarta edició del Ral·li Costa Daurada Legend Reus, està dedicada a vehicles esportius que enguany converteix la ciutat de Reus en el seu centre neuràlgic. La sortida i l'arribada de la competició es realitzaran a la capital del Baix Camp. Avui, 6 de novembre, s'ha fet la presentació de la competició a les instal·lacions de La Fira Centre Comercial, on ha assistit l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, i diversos col·laboradors de la cursa.

Un cotxe del IV Rally Costa Daurada Legend Reus. | Laia Riba

 

Gairebé 70 cotxes a competició

La cursa es divideix en sis etapes on competiran 68 cotxes, que el més nou té 25 anys. Les etapes són a la Mussara amb 10,20 km, a Escaladei amb 12,11 km, al Priorat amb 9,76 km, lo Siurana amb 16,29 km, a la Teixeta amb 10,54 km i a Colldejou amb 11,44 km. La prova consta de 500 quilòmetres de recorregut, on divendres 9 es faran quatre dels trams en format nocturn, i dissabte 10 els altres vuit de dia. Els 12 espais es realitzaran a carretera tancada, a més el tram de la Mussara tindrà un premi específic donada la relació amb Reus.

Un ral·li antic més internacional

Un dels objectius d'enguany és «internacionalitzar la competició», afirmava el representant de l'Escuderia Baix Camp, Jaume Miret. Es vol promocionar la cursa a França, Bèl·lica i Andorra «per donar a conèixer el territori», afegia. En aquesta línia, s'ha apostat perquè enguany es documenti tot el ral·li amb un gran suport mediàtic. Aquest any s'han confirmat la presència d'equips provinents de França i Andorra.

Cotxes de competició de més de 20 anys

Al Ral·li Costa Daurada Legend Reus 2018, hi participaran cotxes que es distribuiran en «Velocitat per a Històrics i Clàssics», que estan compostos amb fitxes d'homologació fins al 1992, a la categoria de «Regularitat Súper Sport», amb cotxes de 20 a 25 anys d'antiguitats de 70 km/h, i finalment la «Regularitat Sport», amb cotxes de més de 20 anys. A més, el representant de l'Escuderia Baix Camp, Jaume Miret, ha remarcat la importància «d'agrupar la cursa dins de l'activitat comercial de Reus», per aquest motiu exhibiran els automòbils antics a diversos punts de la ciutat.

Acte de presentació a La Fira Centre Comercial del IV Rally Costa Daurada Legend Reus | Laia Riba

 

Més de 200 persones fan possible la cursa

Algunes de les característiques de la quarta edició del Ral·li Costa Daurada Legend Reus, són l'escurçament del tram de Siurana a causa de l'aigua o el trofeu específic que s'atorgarà a l'automòbil més ràpid del tram de La Mussara. A més, enguany hi col·laboraran més de 200 persones, ja sigui en temes organitzatius, controlant les sortides i entrades, vetllant pel correcte funcionament de cada zona o bé, portant els sis cotxes oficials de seguretat. El director de la cursa, Pere Saura, ha afirmat que «intentem fer el ral·li atractiu per pilots i públic». 

"Ara Reus exigeix a la CUP que no cobri el ple d'ahir" "Cs respon a la CUP de Reus"