Raúl Meléndez, Ricardo López i Débora García al plenari municipal, en una imatge d'arxiu

Cs es queda amb dos regidors a Reus en un ple municipal que comença accidentat

El ple municipal en el qual s'han d'aprovar els pressupostos ha començat accidentat

Aquest divendres al matí s'està celebrant el ple municipal del mes de novembre a l'Ajuntament de Reus. Un ple que ha de servir perquè el govern aprovi el pressupost municipal del 2021, però que durant la primera hora ha deixat ja alguns titulars que no hi estan relacionats.

Les sessions no s'han deixat de celebrar de manera telemàtica en cap moment des de l'inici de la pandèmia i, en el cas d'avui s'han produït problemes tècnics notables. Tot i que la sessió hauria començat al voltant de les deu del matí, la seva emissió pública no ho ha fet fins a dos quarts d'onze.

Durant aquesta primera mitja hora s'hauria donat compte al plenari municipal que, dels tres integrants del grup municipal de Ciutadans, Raúl Meléndez ja no en forma part i figura com a regidor no adscrit al ple reusenc.

La baixa de Raúl Meléndez deixa Cs amb dos regidors

Des d'aquest matí és regidor no adscrit al plenari i la formació taronja es queda amb dos representants, la portaveu, Débora García, i el regidor Ricardo López. Segons confirmen algunes fonts, s'hauria donat de baixa del partit fa pocs dies, i la formació ja li ha reclamat que retornés l'acta de regidor municipal.

Des del partit confirmen la situació, així com que ja s'han iniciat els tràmits per reclamar-li l'acta. Recorden concretament que «tots els càrrecs públics han signat el codi ètic segons el qual es comprometen a tornar al partit l’acta de regidor si abandonen el grup municipal».

De fet carreguen contra Meléndez, a qui ataquen afirmant que «el comportament de l'esmentat regidor no s’adequa a les exigències d’un partit democràtic compromès amb la regeneració política com Cs». Consideren, de fet, que «els estatuts del partit són un marc indestructible que garanteix tant la regeneració de la política com la transparència de la formació».

Mentre no torni a haver-hi canvis, la distribució del plenari és la següent: el grup de JxR-PDECat té set regidors, ERC sis, els mateixos que el PSC, la CUP tres, Ara Reus i Cs dos cadascun, i Raúl Meléndez completa els 27 representants municipals com a regidor no adscrit.