ÚLTIMES DADES

Preocupant augment de casos de coronavirus a les comarques de Tarragona: 63 positius nous

El Raval de Santa Anna de Reus serà zona de vianants durant la campanya de Nadal

L’Ajuntament de Reus aplicarà una prova pilot en alguns dies determinats per estudiar l’impacte que té sobre el comerç | Els comerciants es mostren a favor de la mesura
Imatge actual del Raval de Santa Anna de Reus des de la plaça Catalunya | Redacció

Convertir en zona de vianants el Raval de Santa Anna, des de la plaça Catalunya fins a la plaça Prim, durant la campanya de Nadal. Aquesta és la prova pilot que l’Ajuntament de Reus vol aplicar en els pròxims dies amb l’objectiu de potenciar el comerç de la ciutat i fer del centre de la capital del Baix Camp una zona més compacta. Una mesura que serviria per estudiar la viabilitat del projecte de tancar definitivament el trànsit, a llarg termini, en aquesta zona de la ciutat. De fet, en els pròxims dies el consistori licitarà la redacció d’un projecte executiu sobre aquesta mesura.

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

El passat dimarts 5 de novembre, el consistori va mantenir una reunió amb els comerciants de la zona per tal d’explicar en què consisteix el projecte i com s’aplicarà. La idea inicial era començar la prova pilot aquest divendres 15 de novembre però tal com indiquen fonts del consistori es trigarà uns dies més a fer-ho. Amb tot, segons els comerciants es va proposar realitzar la mesura els divendres i dissabtes de la campanya de Nadal i alguns festius. Tot i això, l'Ajuntament de Reus encara està treballant per decidir l'horari i els dies definitius. 

El projecte preveu posar una pilona per tallar el trànsit a l’inici del Raval de Santa Anna a l'alçada de la plaça Catalunya i, per una altra banda, fer una petita reforma a l’entorn del pàrquing Simonet, situat al carrer de Salvador Espriu. Per tal que aquesta zona d’aparcament segueixi funcionant, s’eliminaria part de la vorera d’aquest carrer amb el carrer Amargura i no es podria estacionar, durant els dies de la prova pilot, als aparcaments de zona blava i càrrega i descàrrega del carrer de Salvador Espriu.

Des de l’establiment ‘Athempoal. Esthetic Lab’, cap de carrer del Raval de Santa Anna, es valora «molt positivament la mesura» i expliquen que «fins a un 95% dels comerciants del carrer estan a favor de la conversió en zona de vianants». Indiquen que «moltes ciutats europees aposten per aquest model» i que en aquest sentit «Reus s’ha quedat enrere». Els propietaris de la botiga de roba Gris afegeixen que «els caps de setmana es generen grans cues de cotxes» i que «si s’elimina el trànsit això afavorirà que la gent passegi encara més pel carrer»

El Raval de Santa Anna de Reus aplega un constant moviment de vehicles al centre de la ciutat | Redacció

Convertir en zona de vianants el tomb de Ravals, promesa electoral de Carles Pellicer

Cal recordar, que durant la campanya electoral de les eleccions municipals, el candidat de Junts per Reus i ara alcalde, Carles Pellicer, va proposar convertir en zona de vianants el Raval de Santa Anna i de Jesús i reformar la plaça Prim. El cap de llista va assegurar que aquesta acció «facilitarà un major flux de vianants a la zona comercial del tomb de Ravals, a més de conjugar perfectament amb la filosofia d’anar relligant el centre de la ciutat».

Segons Pellicer, la mesura «compta amb un gran consens ciutadà i fins al 80% dels comerciants del Raval Santa Anna hi estarien a favor», segons apuntava. Ja durant la campanya, s’assenyalava que primer es realitzaria una primera fase de prova tancant el pas dels vehicles els divendres i dissabtes. Amb això hi hauria una primera mostra i se sabria quin impacte suposa a la mobilitat el tancament del carrer. En cas que el resultat fos bo, es passaria a la segona fase que consisteix a deixar el Raval Santa Anna a un únic nivell.

D’altra banda, des de Junts per Reus també es proposava convertir en zona de vianants el Raval de Jesús. Una actuació més complicada ja que la connexió amb el carrer Sant Joan ho dificulta, ja que hi ha un elevat trànsit a la zona.

"🚧🚰 Inicien obres en la xarxa d'aigües en cinc carrers de Reus!" "🔥Crònica d'un incendi anunciat: l'edifici cremat a Reus acumulava denúncies i incivisme"