La Cursa de la Dona de Reus recapta 18.410 euros per la lluita contra el càncer

Enguany la cursa s'ha adaptat a les mesures de confinament
La Cursa de la Dona de Reus 2020 ha pogut recaptar 18.410 euros | cedida

La 8a edició de la Cursa de la Dona de Reus, que s'ha celebrat aquest 17 de maig, ha recaptat 18.410 euros que aniran destinats a la lluita contra el càncer. Tot i l'excepcionalitat de l'edició d'enguany, que s'ha hagut d'adaptar a les mesures de confinament, s'hi han inscrit 1.826 dones i ha aconseguit millorar els ingressos de l'edició anterior (17.456 euros). Aquest any les participants han hagut de fer esport a casa seva o al carrer dins de les limitacions horàries i de mobilitat, amb un mínim de 30 minuts d'exercici físic durant tot el dia.

L'import recaptat es destinarà a la investigació, recerca i epidemiològica i prevenció del càncer que desenvolupa el Servei d'Epidemiologia i Prevenció del Càncer de l'Hospital Universitari Sant Joan de Reus. Des de l'organització expliquen que l'augment de la recaptació ha estat possible «gràcies a l'esforç de patrocinadors, col·laboradors i organització, que han cobert la totalitat de les despeses i s'ha permès, així, destinar íntegrament l'aportació de les participants a la causa solidària». 

La Cursa de la Dona 2020 també ha suposat la facilitat de participació a nivell territorial, així la cursa ha rebut inscripcions de molt variades procedències, amb participants de Reus i el Baix Camp, d'altres demarcacions i gent d'altres punts com Andalusia, Madrid, Messina o Birmingham.

L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, afirma que «en l'actual situació d'emergència sanitària, social i econòmica són més d'agrair que mai les mostres de solidaritat de la ciutadania; i les dones de Reus han tornat a demostrar de manera massiva la seva solidaritat amb entusiasme i esportivitat». Per la seva banda, el regidor d'Esports, Josep Cuerba, afegeix que «tot i el context d'emergència sanitària, hem aconseguit els objectius que ens havíem marcat: evitar aturar l'agenda d'activitats ciutadanes, fomentar la participació i la pràctica esportiva, i canalitzar les mostres de solidaritat de la ciutadania».

"A primera línia: Així ha canviat la Guàrdia Urbana durant el coronavirus" "La gran sorpresa que s'ha trobat durant les obres a la Casa Navàs"