Un mòbil escanejant el paper dels Bons Reus amb un codi QR

Els Bons Reus encaren la recta final de la primera edició esperant la segona

La campanya ha tingut bona acollida i podria superar l'impacte econòmic previst

La campanya Bons Reus encara la seva recta final arribant a les prop de 50.000 descàrregues. Aquest diumenge acaba el termini per descarregar els bons, que es podran gastar fins a l'1 de novembre. Tot i això, preveient que puguin no esgotar-se, l'Ajuntament de Reus ja en preveu una segona edició.

Com a part del Pla de Reactivació Econòmica i Social de Reus es va adoptar aquesta mesura per incentivar les compres al comerç local. Amb una inversió per part de l'Ajuntament de Reus de 400.000 euros es preveia un impacte econòmic d'1,2 milions. Una previsió que, ara, s'augura que podria ser superior.

A principis d'aquesta setmana s'havien descarregat 50.000 bons que s'havien fet servir en 9.800 compres. Econòmicament han suposat 760.000 euros a les caixes dels establiments comercials i de restauració. Dels gairebé 50.000 que s'han descarregat se n'han fet servir 23.000, i segons informa l'Ajuntament de Reus, «pràcticament la seva totalitat ja han estat liquidats als comerços». 

A dia 16 d'octubre, i just abans d'entrar en el cap de setmana, les descàrregues de bons han arribat fins a la xifra de 60.000 i ja s'han utilitzat més de la meitat. Aquest augment ha provocat que les caixes dels establiments augmentin la xifra econòmica rebuda fins als 933.356 euros.

Els ciutadans podran continuar descarregant els bons fins al dia 18 de novembre, però podran utilitzar-los fins al dia 1 de novembre.

Imatge de la promoció dels bons Reus
La campanya podria superar l'impacte econòmic previst | Aj. Reus

Es prepara una segona edició dels Bons Reus

Qualsevol persona major d'edat empadronada a Reus pot accedir a quatre bons de cinc euros cadascun per rebaixar el preu de les seves compres. Se n'han previst editar 80.000 i es poden fer servir de manera acumulativa mentre no superin una tercera part del preu del tiquet.

És a dir, un bo de cinc euros es pot fer servir per a una compra de quinze euros, dos es poden gastar comprant per valor de 30 euros, tres bons es poden utilitzar alhora si el tiquet de compra és de 45 euros, i tots quatre junts poden rebaixar vint euros el preu d'una compra d'almenys 60.

El volum de negocis on es poden gastar han anat a l'alça fins a arribar als més de 347 que hi ha actualment, en bona part del sector de la moda, però també de la restauració, la perruqueria i l'estètica. Des del govern local, la regidora de Promoció de Ciutat, Montserrat Caelles, considera que la campanya «és un clar exemple d’èxit sota l’auspici de l’Ajuntament de Reus; és una campanya de 'win win', en la que hi guanyen els establiments de la ciutat i hi guanya la ciutadania de Reus».

Veient el ritme de descàrregues i d'ús dels bons, des de l'Ajuntament es preveu fer-ne una segona edició. Tal com explicava fa uns dies Caelles, «quan caduquen els bons, es tornen a habilitar perquè aquests diners no es perdin i se'ls pugui descarregar una altra persona»

De la mateixa manera, «els que quedin l'últim dia de descàrrega d'aquesta primera edició de bons es tornaran a editar i a posar en circulació fins que s'esgotin els 400.000 euros que hi ha destinats», precisava. Comerciants i Ajuntament han detectat que la compra mitjana feta amb cada bo és superior al mínim exigit i, per tant, l'impacte econòmic previst quan s'hagin esgotat els 400.000 euros d'inversió podria ser més del doble del que s'havia establert.


Comentaris