Plaça de la Sang Reus

L'obertura de la plaça de la Sang de Reus és imminent

Les obres enfilen el tram final | Quedarà enllestida els pròxims dies

Les obres de la plaça de la Sang acabaran els pròxims dies. La segona i última fase dels treballs de reforma va començar a finals de maig amb una durada prevista d'un mes. Segons confirma l'Ajuntament de Reus, s'ha enfilat la recta final, que hauria de deixar la zona llesta i oberta de nou al trànsit de vehicles de manera imminent. Culminarà, així, una primera etapa d'obres al tomb de ravals que també ha inclòs la plaça de Catalunya.

En aquesta segona fase, que està en el seu tram final, s'haurà reurbanitzat el raval del Pallol i s'haurà instal·lat el mobiliari urbà de la zona. El carrer d'Arnavat i Vilaró, el que connecta la Riera de Miró i d'Aragó amb la plaça de la Sang, tindrà voreres més amples després que s'hi hagin suprimit els llocs d'aparcament. El projecte global de la plaça també deixarà el carreró de la Sang com una via a un sol nivell i amb prioritat per als vianants.

carrer arnavat i vilaró
Tram del raval i, a l'esquerra, carrer d'Arnavat i Vilaró | Jordi Olària Gras

 

Culminen les obres del tomb de ravals

Al mes de novembre de 2018 van començar les obres de la plaça de la Sang, que es van projectar en dues fases. Tenien un pressupost de 492.008,02 euros amb l'IVA inclòs, i han anat a càrrec de l'empresa Auxiliar de Firmes y Carreteras SA. L'objectiu de projectar-ho en dues fases era no obstaculitzar els principals actes de la Setmana Santa de Reus, amb les Tres Gràcies com un dels exponents més emblemàtics, precisament, celebrades en aquest espai.

plaça sang reus
El tram inferior del raval del Pallol quedarà reurbanitzat | Jordi Olària Gras

 

D'aquesta manera es va arribar al tres d'abril, quan es va acabar la reforma de la plaça en si. Passat Setmana Santa es van reprendre els treballs per executar la segona fase de les obres, que s'ha centrat en el raval del Pallol i el carrer d'Arnavat de Vilaró, el carrer que connecta la Riera de Miró amb la plaça de la Sang. El projecte s'havia dissenyat com un sol tot, amb l'objectiu que la zona quedés amb una estètica similar a la de la plaça de Catalunya.

Plaça Catalunya Reus
Plaça de Catalunya, reformada abans que la de la Sang | Jordi Olària Gras

 

A grans trets, es vol que sigui un espai més agradable per als vianants sense deixar de permetre-hi la circulació de vehicles. El conjunt global de l'obra, entre totes dues fases, culminarà uns sis mesos i mig després que comencessin. El govern de l'anterior mandat, amb el PDECat al capdavant d'Urbanisme, ha reformat les places de la Sang i de Catalunya, i també la d'Antoni Villaroel. La següent de la llista, tal com va avançar aquest mitjà i va confirmar el consistori, és la de Sant Francesc.

plaça sant francesc reus
Plaça de Sant Francesc de Reus | Jordi Olària Gras

 

El futur de la plaça de Sant Francesc

En aquest cas s'havia projectat després dels enderrocs del barri del Carme, uns treballs que ja han acabat. A l'espera de qui acaba assumint l'àrea d'Urbanisme durant aquest mandat, fa sis mesos s'explicava que és la darrera plaça propera al tomb de ravals, que també es volia deixar a un sol nivell. La idea és aixecar, també, el tram del carrer de Misericòrdia que passa per davant de la façana de l'església de Sant Francesc.

Església Sant Francesc Reus
Tram del carrer de Misericòrdia davant de la façana de l'església de Sant Francesc | Jordi Olària Gras

 

Sumant-hi el projecte de reurbanització del carrer de Sant Francesc, l'objectiu és que, des de la porta del temple fins al capdamunt del carrer, on connecta amb el de Sant Jaume, no hi hagi canvis de nivell. Aquesta actuació encara no té data, però seria una de les primeres que la nova regidoria d'Urbanisme tindria sobre la taula quan arranqui, definitivament, el nou mandat municipal.

carrer sant francesc reus
Carrer de Sant Francesc de Reus, vist des de la plaça | Jordi Olària Gras