Recullen signatures per protestar per la pujada d’un 9,7% dels impostos municipals a Reus

La iniciativa ja compta amb gairebé 1.000 peticions entre les firmes en format paper i digital
Imatge general de la façana de l'Ajuntament de Reus | Redacció

L’Ajuntament de Reus apujarà els impostos municipals de cara al 2020 un 9,7%. Des de que es va anunciar la decisió, alguns ciutadans van mostrar el seu rebuig a través de les xarxes socials i alguns veïns i veïnes de la ciutat també s'han mostrat contraris a aquest augment de les taxes, tal com ho van fer al ple del passat divendres 25 d’octubre.

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

L’Associació de Veïns Primer de Maig ha iniciat una recollida de signatures en paper i a hores d’ara ja compta amb més de 600 firmes. El president de l’entitat, Eduardo Navas, lamenta l’increment dels impostos i assegura que «faran tot el que faci falta per lluitar contra aquesta gran injusticia». Navas explica que qualsevol persona que vulgui firmar contra l’augment dels impostos, pot dirigir-se a qualsevol seu de les Associacions de Veïns de la ciutat ja que totes elles disposen de fulls per recollir signatures.

Per una altra banda, des de principis d’aquesta setmana la plataforma Change.org compta amb una recollida digital de signatures que protesta pel mateix motiu. Actualment, més de 300 persones han firmat la petició que és pot trobar en el següent link

El text diu que «en una ciutat en la que és molt car viure, les famílies amb dificultat no podran assumir aquest augment i la resta aniran encara més ofegats». A més, assenyala que «el més preocupant és com afectarà això al preu del lloguer de la vivenda, en una ciutat on el lloguer és extremadament car». El text acaba demanant que «per això i tot el que pugui afectar a la nostra economia demanem a l’Ajuntament de Reus que tinguin en consideració anular l’increment d’impostos».

"📊 «Reus podria ser una de les primeres ciutats de Catalunya en tenir un APEU»" "🗓 Les 5 visites guiades que organitza el Museu de Reus aquest novembre"