Reformaran el Centre Cívic i la plaça

Reformaran el Casal Cívic de Sant Josep Obrer i la plaça Mas Pellicer

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya invertirà fins a 518.000 euros

El Casal Cívic de Sant Josep Obrer i la plaça Mas Pellicer, on està ciutat l'edifici, seran reformats. El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya invertirà fins a 518.000 euros per fer-ho possible, segons s'explica al perfil del contractant de la Generalitat. A més de la reforma, també s'adequarà la normativa d'activitats del centre.

En la memòria dels treballs s'indica que una de les façanes de l'edifici està esbombada cap a l'exterior, la qual és un «perill» per als vianants, ja que en qualsevol moment podria produir-se algun despreniment cap a l'espai públic. D'altra banda, també s'ha detectat que s'han de fer algunes actuacions per a condicionar l'edificació i, així, adaptar-lo a les necessitats del centre.

Abans d'estar destinat a ser un Casal, l'edifici acollia habitatges. Per aquest motiu, ara, s'ha de reformar la distribució, perquè no estiguin col·locades de manera aleatòria. A més, l'objectiu passa perquè sigui «un edifici públic i obert a tothom». Les obres que s'hi volen fer al Casal Cívic de Sant Josep Obrer estan plantejades per una durada de nou mesos.

Una de les modificacions serà a l'antiga oficina de Benestar Social, espai que passarà a ser una sala polivalent i una sala d'espera, a més d'estar aïllada de la zona de treball. Aquesta és una de les actuacions interiors, però a l'exterior s'actuarà a l'estructura de l'edifici on se suprimiran pilars existents; substituiran un pilar a la zona de les escales i es repararan les patologies identificades a la façana.


Comentaris