El Refugi Baix Camp canvia d'ubicació i fa una crida urgent a l'adopció de gossos

El centre d’adopció d’animals es trasllada a Riudoms i només acollirà gats
Imatge d'alguns dels voluntaris del Refugi Baix Camp | Cedida

 

El centre d'adopció d'animals reusenc, Refugi Baix Camp, trasllada les seves instal·lacions a una altra finca ubicada a Riudoms. El nou refugi només acollirà gats i ara es troba en la fase de redacció del projecte. A conseqüència d'això, la vintena de gossos que actualment acull el centre necessiten ser adoptats amb urgència, ja que no es poden traslladar al nou emplaçament. Per aquest motiu des de Refugi Baix Camp fan un crit a la ciutadania per acollir als gossos.

 

El Refugi Baix Camp es trasllada a Riudoms

El Refugi Baix Camp ha decidit canviar d'ubicació i traslladar-se a Riudoms, a uns terrenys que una persona voluntària del centre ha cedit. Actualment el refugi es troba als afores de Reus, ubicats en una finca particular, que ha de ser venuda perquè ja no poden acollir més el centre d'adopció. Una de les membres del Refugi Baix Camp, Gemma Folch, ha explicat a TarragonaDigital que «no hem trobat cap comprador dels terrenys que vulgui seguir amb la nostra activitat».

 

Els gossos haurien de ser adoptats abans que el centre es traslladi a Ruidoms | TarragonaDigital

 

Un centre només de gats

El nou centre estarà destinat a només acollir gats, encara que segons Folch «en un futur, si hi ha gent implicada, podem contemplar l'opció d'acollir també gossos». Davant d'aquest fet, actualment el refugi es troba en la urgent necessitat de trobar una casa a la vintena de gossos que en aquests moments tenen al centre.

 

Gemma Folch afegeix que «estem molt contents amb la nova ubicació». Aquesta iniciativa es troba en la fase de redacció del projecte per poder ser presentat i posteriorment, validat per les institucions que han d'aprovar els permisos. Gemma Folch ha comentat que a Riudoms «de moment construirem la infraestructura per acollir uns 120 gats».

 

Crida a la ciutadania per adoptar la vintena de gossos

«La majoria de gossos que tenim tenen més de 10 anys, alguns estan malalts de leishmaniosi o tenen por, fet que resulta més difícil ser adoptats», remarca Gemma Folch. Ara l'objectiu principal és trobar-los una casa, per aquest motiu «fem una crida a la ciutadania». No obstant això, des de l'entitat expliquen a aquest mitjà que acolliran algun gos al nou centre de Riudoms, «mentre no trobi a ningú que l'adopti», aclareix.

 

L'associació Refugi Baix Camp a la fira Bestial de Reus | Refugi Baix Camp

 

Recaptació de fons per les noves instal·lacions

Per contra, també iniciaran una campanya de recollida de diners per fer front als costos de la construcció del nou refugi a Riudoms. Gemma Folch comenta que «estem contemplant diverses vies com un 'verkaming', 'teaming' o donació de particulars, encara que tot serà benvingut».