GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

La federació de veïns de Reus registra a Madrid les signatures pel baixador de Bellissens

La FAVR ha presentat les 3.000 firmes al Ministeri de Foment
El president de la FAVR, Valentín Rodríguez i la presidenta de AV Barri Immaculada, Esperanza Torrijos, a Madrid | Cedida

 

La Federació d'Associacions de Veïns de Reus (FAVR) ha presentat les 3.000 signatures a favor del baixador de Bellissens al Ministeri de Foment, a Madrid. Aquesta sol·licitud s'havia de presentar a principis de febrer al subdelegat del govern central a Tarragona, Joan Sabaté, però finalment la cita no es va poder concretar. Davant d'aquest fet i per la proximitat amb les eleccions, des de la FAVR han decidit portar a Madrid els suports a una reivindicació llargament defensada.

 

La FAVR presenta les firmes a Madrid

El projecte de realitzar un baixador de la línia ferroviària a l'alçada de Bellissens, fa anys que es demana des de Reus. L'Associació de Veïns de Reus (FAVR) no n'és una excepció, i fa temps que recull signatures de suport a aquesta infraestructura. L'equipament donaria cobertura a unes 3.000 persones al dia a la zona sud de la ciutat i amb motiu d'això, la FAVR va portar a cap una recollida de signatures a favor del projecte. Des de la federació es va decidir que les firmes es presentaren a principis de febrer a la subdelegació del govern a Tarragona.

 

Acte de la FAVR de Reus, en una imatge d'arxiu | Cedida

 

«No volem cap fotografia amb cap polític»

Aquesta cita s'havia de produir el passat 10 de febrer però finalment no es va portar a cap. Davant d'aquest fet i amb la nova convocatòria de les eleccions generals el 28 d'abril, des de la FAVR es va decidir que «no considerem adient fer-nos la foto amb cap polític per tal que ningú ho vulgui rendibilitzar», exposa l'encara president de la FAVR, Valentín Rodríguez.

 

Segueixen pressionant al govern central

Per cloure la campanya pel baixador de Bellissens, s'han presentat les 3.000 signatures recollides al registre del Ministeri de Foment. Des de la Federació han exposat que «esperem que, mani qui mani a partir del 28A, les tingui en compte». Un projecte al qual ha donat suport el moviment veïnal dels barris de Reus i que des de la FAVR segueixen pressionant al govern central perquè es realitzi.

 

La Generalitat de Catalunya va anunciar que assumiria el projecte, encara que és competència de l'Estat. El Govern català va encarregar diverses propostes per fer realitat el projecte i les va enviar a Madrid. Actualment el baixador de Bellissens es troba a l'espera que el govern central autoritzi el projecte, i és que des de Moncloa es considera que els documents que hi ha enviat el govern català no són suficients.