Els mercats ambulants de Reus tornen a partir del 6 de juliol

El Ple de l’Ajuntament de Reus ja ha acordat la supressió de la taxa d’ocupació de via pública per als Marxants
Reobren les parades a partir del 6 de juliol | TarragonaDigital

Els mercats ambulants de Reus reobriran a partir del 6 de juliol. El comitè d'emergències de l'Ajuntament de Reus ho ha aprovat aquest dijous 18 de juny  i a partir d'aquesta data, dilluns i dissabte a l'entorn del Mercat Central, i dimecres al voltant del Mercat del Carrilet, tornaran a haver-hi parades de marxants.

«Més segurs i agradables»

La Regidoria d’Empresa i Ocupació i l’empresa municipal Reus Mobilitat i Serveis han preparat amb les associacions de Marxants la reobertura dels mercats ambulants de Reus d’acord amb la normativa vigent que regula l’aforament, les distàncies de seguretat i les mesures higièniques i sanitàries arran de la crisi de la Covid-19.

El regidor Carles Prats ha destacat que «fa setmanes que treballem per buscar la solució idònia que permeti adaptar els mercats ambulants i poder-los reobrir, tot i les restriccions. Finalment, i de comú acord amb els representants de les associacions de Marxants, hem decidit reobrir els mercats a partir del 6 de juliol, amb la reducció del 50% de la superfície de venda però amb gairebé el 75% de paradistes. Això serà possible per la generositat de bona part dels paradistes que reduiran les parades actuals. En resum, tindrem uns mercats ambulants menys densos, per evitar aglomeracions, més segurs i més agradables.»

El Ple de l’Ajuntament de Reus ja ha acordat la supressió de la taxa d’ocupació de via pública per als Marxants fins al 30 de setembre de 2020.

Redisseny dels mercats

La reobertura després de la crisi sanitària dels mercats de marxants ha suposat un redisseny de l'emplaçament. A l'entorn del Mercat Central hi havia més d'un quilòmetre lineal de venda i ara n'hi haurà poc més de 500 metres per respectar les distàncies de seguretat amb passadissos més amples i millorar la mobilitat de vianants i vehicles. En el cas del mercat ambulant al voltant del Mercat del Carrilet es passa de 275 a poc més de 130 metres lineals.

La disminució serà possible per la reducció proporcional de metres de les parades més grans. A més, en el cas que sigui necessari, el criteri acordat per decidir quins paradistes no poden parar en el moment de la reobertura és l’existència d’un deute.

"Reus, epicentre de la lluita per reclamar la regularització d'immigrants i refugiats" "Confirmat: El 'nou' capcer de la Casa Navàs de Reus ja té data d'estrena"