Rescaten un gos ferit que van trobar a l'autovia de davant del cementiri de Reus

L'animal duia un collar sense xip, així que, el van portar al veterinari perquè el curessin i, a través d'un post al Facebook, el gos ja és a casa seva
Imatge del Blacky, el gos que van trobar ferit a la carretera després de portar-lo al veterinari i de curar-lo | facebook / alfred blasi
 

 

Aquest passat diumenge, 28 de juliol, al voltant de les 9.00 hores, uns veïns que circulaven per la carretera de Montblanc van veure a un gos negre malferit que estava estirat al mig de la via. Els conductors, un germà i una germana, van decidir aturar el seu vehicle i socórrer al pobre animal. Un dels rescatadors, Alferd Blasi, ha assegurat a TarragonaDigital.com que «el gos no es podia ni moure, estava brut i s'havia fet caca i s'havia pixat, devia fer hores que estava a la carretera sense poder moure's». El gos tenia el cap obert a causa d'un cop que havia patit i no podia moure les dues potes de davant. 

 

Els rescatadors van fer-se càrrec de les despeses del veterinari

L'animal duia un collar vermell sense xip i per això, l'Alfred i la seva germana no van poder localitzar als propietaris. Així que, van contactar amb la Guàrdia Urbana de Reus per advertir-los de l'incident. Dues hores més tard i després de diverses trucades i discussions sobre la jurisdicció de la zona entre la Guàrdia Urgana i els Mossos d'Esquadra, finalment, cap agent de seguretat va desplaçar-se fins al lloc dels fets per fer-se càrrec de l'animal. Així doncs, l'Alfred i la seva germana van decidir portar a l'animal en un veterinari perquè l'assistissin.

 

El veterinari va realitzar diverses proves al gos i el van operar per curar-li el cop que tenia al cap. Després de l'operació i de les proves, el veterinari va arribar a la conclusió que l'animal era un gos en bones condicions, ben alimentat i ben cuidat. Els germans van assumir el cost de les cures i, un cop assistit, la germana de l'Alfred se'l va endur cap a casa per cuidar-lo. 

 

El Blacky va tornar a casa amb els seus propietaris

Més tard, l'Alfred Blasi va decidir compartir una fotografia del gos al grup del Facebook 'Què està passant a Reus' amb una breu descripció de l'incident: «La setmana passada varen atropellar aquest gos a prop del Cementiri. És gros i ben cuidat. Porta un collar però no té xip. El vàrem recollir, operar i està millorant. Algú sap qui pot ser l'amo? Està trist i en lloc millor que a casa seva... Em podeu ajudar?».

 

L'Alfred assegura que «l'endemà unes 600 persones ja havien compartit el post». Gràcies a la difusió, una persona es va posar en contacte amb l'Alfred per dir-li que el gos li resultava familiar i que potser era del seu veí i, efectivament, el gos era el Blacky, el del seu veí. Així doncs, l'Afred va poder posar-se en contacte amb els propietaris i el Blacky va poder tornar a casa. Els propietaris creuen que el gos es va escapar i l'última vegada que el van veure va ser el dissabte, 27 de juliol, al matí. 

 

L'Alfred va compartir una fotografia amb el propietari del Blacky per agrair la col·laboració ciutadana i per informar el grup 'Què està passant a Reus' que la història acabava amb un final feliç. «En Blacky ja és a casa seva. Amb temps i repòs... Com nou!! Viure moments com quan ha vist als seus amos us asseguro que no té preu!!!! Gràcies a tots als que activament us heu mobilitzat per fer que això fos possible. Ah!!! I als que el varen atropellar i abandonar al mig de l'autovia, molts... RECORDS».

 

El Blacky va poder tornar amb els seus propietaris | facebook / alfred Blasi