La segona planta de la residència d'Horts de Miró acollirà gent gran que viu a residències i s'hagi d'aïllar

La residència Horts de Miró de Reus fa PCR als residents després de detectar dos positius entre el personal

La residència compta amb una planta regular i una d'específica per a positius de coronavirus

La residència per a gent gran Horts de Miró de Reus ha fet proves PCR a tots els residents aquest dimecres. Segons ha pogut saber aquest mitjà, els familiars i usuaris del centre havien rebut un correu electrònic informant-los que s'han detectat dos casos positius de Covid-19 entre el personal.

Durant les proves de cribratge amb PCR que es van fer als professionals que treballen a la residència divendres passat, dia 23 d'octubre, dues persones van donar positiu. En tots dos casos es tracta de persones asimptomàtiques. El protocol establert estipula que, quan hi ha resultats positius, es fan també els tests a les persones que hi resideixen.

Així doncs, aquest dimarts, 27 d'octubre, s'han fet les PCR als 29 residents i se'n comunicaran els resultats a finals de setmana. Uns resultats que, segons el correu enviat per la direcció del centre, es faran saber tant bon punt es tinguin. El missatge vol tranquil·litzar els residents i les seves famílies tan pel fet que no s'hagin detectat símptomes, com pel fet que es treballa en coordinació amb l'equip d'atenció primària que dona suport a les residències.

La residència d'Horts de Miró reserva una planta per a casos de Covid

Es tracta de la residència que, ara fa un mes i mig, va habilitar una de les dues plantes, que fins llavors era buida, per acollir residents d'altres centres que donessin positiu per Covid. La residència Horts de Miró és de titularitat municipal i la gestiona la Fundació Educativa i Social després que part de l'organigrama sanitari reusenc hagi passat a formar part de l'òrbita de la Generalitat de Catalunya.

L'equipament es va posar en marxa fa menys d'un any, després de més de set d'haver-se inaugurat. Mai havia arribat a acollir ningú fins que finalment, aquests 2019, la Generalitat va concertar les 29 places de la primera planta de la instal·lació. Pel que fa a la segona, va quedar sense ús a l'espera que el Govern català hi adjudiqués places.

A principis de setembre es va saber que, aquesta segona planta, amb 29 places més, s'estava preparant per poder acollir persones provinents d'altres centres residencials que donessin positiu i no es poguessin aïllar, però que tampoc necessitessin hospitalització. A mitjan mes de setembre es va posar en marxa aquest protocol.


Comentaris