La residència d'avis Marià Fortuny de Reus, sancionada per la mort d’un avi l’estiu del 2018

La Generalitat de Catalunya imposa una sanció al centre residencial | Sagessa, gestora de la residència, presenta un recurs d’alçada contra l’expedient
Imatge exterior de la residència d'avis Marià Fortuny | Google maps

 

La Generalitat de Catalunya ha sancionat la residència d'avis Marià Fortuny de Reus per la mort accidental d’un usuari a les seves instal·lacions el passat estiu del 2018. Tal com ha avançat el Diari Més, l’expedient que el Servei d’Inspecció i Registre del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies va obrir després de la mort de l’avi ha acabat en sanció. Per la seva banda, Sagessa, gestora de la residència, ha presentat un recurs d’alçada. 

 

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

 

El relat dels fets

El 13 de juny del 2018 va morir un avi a la residència Maria Fortuny de Reus després de precipitar-se, presumptament, per les escales interiors del centre residencial. Sense confirmació oficial, la cadira de rodes a la qual es trobaria subjecte l'avi hauria relliscat pels esglaons per motius que es desconeixen. Tal com explica el Diari Més, l’home va ser traslladat a l’hospital però no es va poder fer res per salvar-li la vida. Posteriorment, el Servei d’Inspecció  i Registre del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies va dur a terme una inspecció després de la mort de l’avi a l’equipament. Aquesta no va ser la primera ja que amb anterioritat, el gener del 2018, ja es va fer una visita a la residència.

 

Sagessa presenta un recurs d'alçada

Fonts de Sagessa confirmen haver rebut la sanció de la Generalitat i indiquen que a hores d’ara el «cas està obert». Per una altra banda, expliquen que s’ha presentat un recurs d’alçada ja que s’assegura que «l’actuació dels professionals del centre residencial va ser correcta i que la instal·lació compleix amb tots els requisits en matèria de seguretat». A més, indiquen que s’han aplicat «diverses millores a l’equipament» amb «l’objectiu de reforçar encara més les mesures de seguretat tant a nivell organitzatiu com estructural». A hores d’ara, el recurs està pendent de resoldre’s.

 

La residència d’avis Marià Fortuny, inaugurada l’any 2015

Tot i crear-se l’any 2010, la residència d’avis Marià Fortuny no es va inaugurar fins al 2015. La seva posada en marxa va anar lligada a l’anul·lació, per part de la Generalitat de Catalunya. Del conveni que tenia de 20 places públiques a la residència d’avis Aljesa Vallmoll d’Alforja. Quan es va revocar el conveni, els 20 usuaris de la residència d’Alforja es van traslladar a la del barri Fortuny. El centre residencial es troba al carrer Escultor Sunyol, just al costat del Centre d’Atenció Primària Marià Fortuny.

 

Més notícies de la categoria Reus