GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Restauren l'estàtua de la Dona Treballadora de Reus

Va patir un atac aquesta Setmana Santa | Se li ha tret la pintura blanca i s'han repintat els bancs del voltant
L'estàtua de la Dona Treballadora, restaurada aquest divendres al matí | Laia Riba

 

L'estàtua de la Dona Treballadora de Reus va patir un atac el cap de setmana passat. Dilluns va aparèixer coberta de pintura blanca sense que ningú en reivindiqués l'autoria. Entre dijous a la tarda i aquest divendres al matí, els operaris han restaurat la figura, que ja torna a lluir més i tot que abans de l'atac. Pel que fa a l'acte incívic de cobrir-la de pintura blanca, se'n desconeixen els autors.

 

Operaris restaurant l'estàtua de la Dona Treballadora | Cedida

 

La Dona Treballadora, situada a la plaça del mateix nom, al barri del Carme, es va inaugurar fa setze anys i és obra de Ramon Ferran. L'autor local va ser l'encarregat de plasmar la imatge, una reivindicació que fins llavors havia perseguit el sindicat CCOO. Aquesta Setmana Santa va quedar coberta de pintura blanca per causes que es desconeixen, més enllà que va ser un acte deliberat per les característiques que tenia.

 

La plaça de la Dona Treballadora, amb l'estàtua restaurada i els bancs repintats | Laia Riba

 

Dijous a la tarda, les Brigades Municipals de l'Ajuntament de Reus van acordonar la zona que envolta l'estàtua i, entre dijous i divendres al matí, s'han dedicat a restaurar l'estàtua, que ja llueix de nou, a més de repintar els bancs de la plaça, que també havien quedat afectats per l'atac amb pintura blanca contra l'estàtua. La imatge que oferia aquest dilluns era la de la figura coberta de pintura des del cap fins a la cintura.

 

L'estàtua de la Dona Treballadora de Reus ha aparegut pintada de blanc. | M.J

 

El braç esquerre i la faldilla també havien rebut esquitxos de pintura, i de la mà esquerra en penjava un pneumàtic de bicicleta. La zona del voltant de l'estàtua també va quedar tacada de pintura blanca. Els veïns i vianants de la zona se'n van fer ressò a través de les xarxes social reclamant que es restaurés l'escultura i, en alguns casos, preguntant-se qui podia haver fet una acció com aquesta.

 

Tal com indica el nom, l'estàtua representa la lluita de les dones en el món laboral i porta un rusc d'abelles sota el seu braç dret, símbol de la tasca constant que han de fer. Amb el braç esquerre enlaire i la mà oberta, l'escultura la completen, al peu, els versos de 'Divisa', poema de Maria Mercè Marçal al llibre 'Cau de Llunes': 'A l'atzar agraeixo tres dons: haver nascut dona, de classe baixa i nació oprimida, i el tèrbol atzur de ser tres voltes rebel'.

 

L'estàtua de la Dona Treballadora de Reus ha aparegut pintada de blanc. | M.J