La plantilla de la recollida de la brossa de Reus trenca les negociacions amb Ajuntament i empresa

Aquest divendres s'ha dut a terme una reunió entre el govern de Reus i l'empresa, FCC

L'Ajuntament de Reus tirarà endavant la compra de catorze vehicles per al servei de recollida de brossa i neteja viària. Així s'ha saldat, segons ha pogut saber TarragonaDigital, la reunió entre el govern municipal i l'empresa concessionària, Fomento de Construcciones y Contratas, mantinguda aquest divendres al migdia. La plantilla ho considera «totalment insuficient» i trenca les negociacions tant amb l'empresa com amb l'Ajuntament.

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

La regidora d'Hisenda de l'Ajuntament de Reus, Mariluz Caballero, va anunciar ahir que, davant la situació denunciada per la plantilla de mancança de vehicles en condicions de treballar, s'incorporaran catorze nous vehicles a la flota actual. Dilluns s'ha de celebrar una comissió informativa, una reunió periòdica i sectorial que mantenen tots els grups municipals de Reus, sovint, per abordar qüestions que es tractaran al pròxim plenari. No serà, com a mínim, fins després d'aquesta trobada que es faran públics els detalls de l'operació.

Durant la compareixença d'ahir es va exposar que és l'empresa qui s'ha d'encarregar d'adquirir els nous vehicles, però que és l'Ajuntament qui n'assumeix el cost. El cas és que, segons la licitació actualment prorrogada, matisen fonts municipals, aquesta despesa es repartiria entre FCC i consistori. La mesura haurà de passar pel plenari reusenc, on el govern té la majoria absoluta i, per tant, s'aprovarà.

La plantilla «trenca les negociacions» amb Ajuntament i empresa

El comitè d'empresa d'FCC, acompanyat per UGT, denunciava aquest dijous la situació de manca de vehicles en la qual es troben. Quan han conegut la decisió presa avui, han decidit trencar les negociacions tant amb l'Ajuntament com amb l'empresa. Ho consideren un «pedaç insuficient» per resoldre la situació —consideren que calen entre 20 i 25 vehicles per fer front al servei del 2020— i emprendran mobilitzacions pacífiques.

Per començar, tal com ja van explicar ahir, la setmana vinent no sortirà a fer el servei cap vehicle que no estigui en les condicions estrictes per fer-ho. Denuncien que, actualment, ja només operen amb el 40% dels camions i la maquinària, i que aquest increment del rigor podria provocar que el comitè de riscos laborals només considerés útil el 25% de la flota. Dijous ja apuntaven que anirien «escalant el conflicte» si no se solucionava, una dinàmica que emprendran amb «mobilitzacions pacífiques» encara per concretar.

Critiquen la situació actual, i en responsabilitzen l'Ajuntament per no haver tret la nova licitació fins dos anys després de prorrogar el contracte i trobar-se, ara, amb un tercer any de pròrroga a causa d'un recurs presentat contra el contracte públic. Apunten als tècnics municipals com a responsables de no redactar-lo bé. Pel que fa a l'empresa, consideren inadmissible la congelació del conveni col·lectiu. Dijous explicaven que la companyia no vol negociar el nou fins que no s'hagi resolt la situació de la nova licitació pública.

"👶Les gran i aplaudida novetat de la Unitat Neonatal de l’Hospital Sant Joan de Reus" "📚AGENDA: Dues xerrades sobre nutrició i política i una taula rodona d'educació a Reus"