Reus acull el XX Congrés Nacional de la Joventut Nacionalista de Catalunya

Reus acull el XX Congrés Nacional de la Joventut Nacionalista de Catalunya

L'acte ha sigut aquest cap de setmana i hi han assistit més de 250 congressistes

Més de 250 congressistes, vinguts d'arreu de Catalunya, han assistit al XX Congrés Nacional de la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC) que s'ha celebrat aquest cap de setmana a la ciutat de Reus. Els assistents han debatut més de 350 esmenes en el marc de dues ponències, una d'organització interna i una altra de caràcter ideològic, polític i de full de ruta. En aquest sentit, la JNC vol reforçar el seu paper com a organització i créixer arreu del territori, així com, fer créixer el seu Consell Nacional per convertir-lo en un espai de debat i de decisió.

El Congrés va quedar suspès el dissabte al matí a causa de la manifestació convocada a Madrid sota el lema «L'autodeterminació no és delicte», així doncs, un gran nombre de congressistes es van desplaçar a Madrid per ser partícips de la manifestació i denunciar la situació en la qual es troba Catalunya i els presos polítics. 

Noves cares en la direcció dels òrgans de la Joventut Nacionalista de Catalunya

En aquest Congrés, la JNC també va renovar la direcció dels seus òrgans nacionals, així doncs, amb el suport d'una àmplia majoria per part dels congressistes, Judith Toronjo va ser proclamada nova Secretària General i Albert Pérez va convertir-se en el nou President del Consell Nacional. Toronjo i Pérez no van ser les úniques cares noves, també es van escollir els nous membres de la Direcció Nacional, la Presidència del Comitè d'Arbitratge, Mediació i Disciplina, la seva vicepresidència i el seu vocal. 

Durant el seu discurs de proclamació, Judith Toronjo ha volgut destacar el paper que té la JNC envers la situació política actual i ha volgut homenatjar als presos i preses polítiques i exiliats i exiliades que han format part de la JNC: els consellers Jordi Turull, Josep Rull, Joaquim Forn, Meritxell Borràs i el President Carles Puigdemont. 

Diverses personalitats del món de la política van assistir al Congrés de la JNC

Durant l'acte de cloenda del Congrés, els congressistes de la JNC van comptar amb la presència dels consellers Damià Calvet (Territori i Sostenibilitat) i Miquel Buch (Interior), així com del President del PDeCAT David Bonvehí, del diputat al Congrés Carles Campuzano, de la senadora Marta Pascal, de la diputada al Parlament Teresa Pallarès, de l'advocat Jaume Alonso-Cuevillas i d'altres membres del PDeCAT. També hi van assistir l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, i altres entitats polítiques juvenils com el Jovent Republicà, el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya i el Consell de Joventut de Barcelona.