Imatge d'una de les caminades populars 'Jo marco el ritme: 4 rutes x 4 setmanes' de Reus

Reus amplia les caminades populars 'Jo marco el ritme: 4 rutes x 4 setmanes' al mes d’abril

Es dissenyaran quatre rutes noves que es donaran a conèixer el dia 25

Vist l'èxit de les caminades populars Rutes Reus'Jo marco el ritme: 4 rutes x 4 setmanes' del mes de març, la regidoria d'Esports de l'Ajuntament de Reus ha decidit ampliar la iniciativa al mes d'abril. Aquesta nova modalitat de les caminades, amb el suport d’una app per a mòbil, ha esdevingut una bona eina de promoció de l’activitat física i al mes de març va arribar fins als 450 participants. Per aquest motiu, la regidoria d’Esports, i Reus Esport i Lleure SA treballen per proposar nous recorreguts per ampliar la proposta a quatre noves caminades pel mes d’abril.

Durant aquests deu primers dies de funcionament la regidoria d'Esports ja ha comprovat la bona acollida de la iniciativa, amb un elevat nombre d’inscrits. A més, un important percentatge d’aquests han repetit el circuit dos dies (16%) o fins i tot tres dies (7%). Aquestes dades són recollides per l'aplicació que registra les rutes i limitades als usuaris que en fan ús. A més, els usuaris de l'app van detectar els primers dies algunes incidències que ja han quedat resoltes.

Les inscripcions per les caminades de març, les quals són gratuïtes, segueixen obertes. Pel que fa als nous recorreguts i les inscripcions del mes d’abril, s’activaran el 25 de març. Així mateix, els inscrits en dates prèvies rebran un enllaç per renovar automàticament la inscripció.

Les inscripcions es poden fer a través del web www.reusesport.cat, on es pot trobar el tutorial per conèixer el funcionament de l’aplicació que permet registrar la participació, el temps assolit i, posteriorment, descarregar-se el diploma de participació.

El regidor d’Esports, Pep Cuerba, ha destacat que «els participants valoren l’esperit de les caminades, orientades a oferir itineraris i reptes nous als usuaris». «Aquesta modalitat oberta aporta seguretat als participants en disposar d’una senyalització i cobertura mitjançant l’aplicatiu, a més de complir amb les recomanacions i restriccions pròpies per a la pràctica esportiva en temps de pandèmia», ha afegit Cuerba.

La venda de samarretes tècniques amb la marca de les caminades seguirà disponible amb la inscripció a un preu de 5 euros, així com la possibilitat de fer una aportació solidària a la Fundació Rosa Maria Vivar. En aquest sentit, el resultat també és satisfactori, amb una recaptació solidària en aquests primers dies de 1.430 euros i la venda de més de 160 samarretes.