Reus amplia l'oferta de lleure fins a mitjan agost amb més de 50 activitats

L'Ajuntament prepara deu casals temàtics que es repartiran pels centres educatius

L'Ajuntament de Reus duplicarà l'oferta d'activitats de lleure d'aquest estiu per tal d'ajudar joves i infants a recuperar la normalitat arran de la pandèmia. La programació s'amplia fins a mitjan agost i aplegarà més de 50 activitats, majoritàriament gratuïtes. Els casals d'estiu es faran en deu centres escolars de la ciutat per facilitar l'accés als participants. A més, el consistori oferirà tres tipus de preus ajudar a les famílies amb risc d'exclusió social. Les activitats seguiran els protocols de seguretat elaborats per la Direcció General de Joventut del Govern.

L'Ajuntament de Reus ha presentat aquest dijous l'oferta de lleure i oci organitzada des del Casal de Joves la Palma, dins el programa Planet Reus. Es tracta de més de 50 activitats de diverses temàtiques, presencials i destinades infants i joves d'entre 12 i 20 anys. S'organitzaran de forma setmanal, en diversos dies o en dies puntuals. Així, els participants podran aprendre des de crear el seu propi canal de Youtube, a fer un rap o màgia, o resoldre un misteri al museu, entre altres. A més, la programació compta amb la col·laboració de nou entitats de la ciutat.

«Hem dissenyat una programació àmplia i diversa on els joves es puguin trobar, divertir-se i aprendre, posant l'accent en les necessitats de l'ordre emocional de relació amb l'entorn i d'activitats físiques», ha expressat el regidor de Salut i Ciutadania, Òscar Subirats. «Hem de recuperar la normalitat, perquè és una necessitat vital. Seran les primeres activitats massives organitzades des de l'inici de la crisi de la Covid-19», ha afegit. La preinscripció es podrà fer a partir del 17 de juny, de forma presencial, telemàtica o per telèfon.

Pel que fa a les mesures de seguretat sanitàries, l'Ajuntament remarca que totes les activitats seguiran el protocol i les guies de prevenció i seguretat elaborades per la Direcció General de Joventut de la Generalitat.

Els casals acolliran el programa un 'Estiu enriquit'

El consistori també ha organitzat deu casals temàtics que acolliran el programa un 'Estiu enriquit'. Es faran en deu centres educatius del municipi per diversificar els espais i, així, poder arribar a tots els joves. L'Ajuntament ha establert tres tipus de preus en funció de criteris d'inclusió social amb l'objectiu d'ajudar les famílies amb menys recursos. Les inscripcions es podran fer a través de l’Oficina Municipal d'Escolarització (OME) a partir del 22 de juny.

El regidor d'Educació, Daniel Recasens, preveu que l'ocupació sigui més alta aquest estiu a causa de la crisi sanitària. «La situació és sensiblement molt diferent, moltes famílies es quedaran a la ciutat», sigui perquè no podran fer vacances o per la situació econòmica, ha valorat. «Volem que sigui un estiu viscut, que normalitzem la sortida al carrer. Més enllà de la socialització, volem que siguin espais emocionalment rics. La ciutat ha de dotar tota la ciutadania perquè joves i infants tots puguin gaudir de l'estiu», ha tancat el regidor.

"Atenció: El gran canvi que pot viure el comerç de Reus «els pròxims dies»" "ERC Reus sobre el primer any del mandat: «Estem complint allò que vam dir que faríem»"