Imatge d'un carrer de reus amb carril bici

Reus ampliarà la xarxa de carrils bici del centre de la ciutat amb una nova senyalització vertical

La iniciativa comportarà talls nocturns de carrers | Bicicletes i vehicles de motor hauran de compartir espai

Reus inicia els treballs de senyalització per a la posada en marxa del projecte de carril bici de convivència pels carrers del centre de Reus, que van començar ahir 25 de juliol i s'allargaran fins al 9 de setembre. Aquest nou traçat permetrà «donar continuïtat a la promoció d'una mobilitat sostenible, saludable, eficient i segura», tal com s'ha expressat des del consistori de la capital del Baix Camp. L'acció, precisament, està prevista dins el Pla d'Acció Municipal.


En un context excepcional de pandèmia, els desplaçaments a peu i en bicicleta són maneres de transportar-se recomanades, per tal de protegir la salut de la ciutadania i perquè generen menys riscos de contagi, segons explica l'Ajuntament de Reus.


El projecte de carril bici de convivència consistirà a instal·lar una nova senyalització, en horitzontal i vertical, que delimitarà carrils a la calçada on els vehicles de motor i les bicicletes conviuran, mantenint diferents restriccions, com la limitació de la velocitat màxima a 30 quilòmetres per hora.


Amb la implantació d'aquesta nova zona de carril bici, la xarxa de la ciutat s'ampliarà fins als 11,5 quilòmetres, en 36 vials de l'àmbit interior de la ciutat.

Obres durant l'agost i setembre

Els treballs de senyalització horitzontal implicaran reduccions de carrilstalls de carrers en horari nocturn i es portaran a terme de les 10 de la nit fins a les sis de la matinada, per afectar el mínim possible al trànsit. L'Ajuntament de Reus ha detallat quina és la previsió d'obres i talls viaris.

Del 25/08 al 26/08. Pg. Mata. Reducció de carril de les 22 hores a 02 hores; C. Castellvell +  C. Pintor Tapiró. Tall de carrer de les 02 hores a 06 hores.

Del 26/08 al 27/08. Pg. Mata. Reducció de carril de les 22 hores a 02 hores; C. Ample + C. G. Moragues + O. Setembre (C. Castellvell a C. G. Moragues). Tall de carrer de les 02 hores a 06 hores. 

Del 27/08 al 28/08. P. Llibertat + Av. St. Jordi. Reducció de carril de 22 hores a 02 hores; - Av. Prat de la Riba. Tall de carrer de 02 hores a 06 hores.

Del 30/08 al 31/08. P. Llibertat + Av. St. Jordi. Reducció carril de 22 hores a 02 hores; Camí de l’Aleixar. Tall de carrer de 02 hores a 06 hores.

Del 31/08 al 01/09. C. St Joan + Rv Jesus + R. M. Folguera +v Av. Carrilet (pujada). Tall de carrer de 22 hores a 06 hores.

Del 01/09 al 02/09. Av. Carrilet (baixada) + C. Misericòrdia. Tall de carrer de les 22 hores a 06 hores.

Del 02/09 al 03/09. Rv. Robuster + Rv. St. Pere + Pl. Sang + Rv. Pallol + Rv. Sta Anna. Tall Carrer de les 22 hores a 06 hores.

Del 03/09 al 04/09. C. Dr. Robert + C. Selva del Camp + C. Amargura + C. Salvador Espriu. Tall Carrer de les 22 hores a 06 hores.

Del 06/09 al 07/09. C. Dr. Vilaseca + Pl. de les Oques + Pl. de Joan Rebull. Tall de carrer de les 22 hores a 06 hores.

Del 07/09 al 08/09. C. Roser + Av. Tarragona + C. Eugeni Mata + Rotonda Camí Tarragona. Tall de carrer de les 22 hores a 06 hores.

Del 08/09 al 09/09. Pl. Pastoreta + Av. de la Salle + C. Vidal i Barraquer + Pl. Europa. Tall de carrer. 22 hores a 06 hores.

Projecte de convivència també a l'exterior de la ciutat

Tot aquest nou projecte es consolidarà amb una altra nova xarxa de convivència en l'àmbit exterior al nucli urbà de la ciutat, que generarà un itinerari circular entorn de les rondes. El projecte exterior es licitarà a la tardor amb la previsió que es posi en funcionament a principis de l'any vinent.


Fins ara, Reus ja comptava amb diversos carrils bici per efectuar desplaçaments sostenibles. Tot i això, l'Ajuntament treballa amb l'objectiu de millorar i ampliar aquest tipus de mitjà de transport, així com garantir un espai per a la circulació segura de bicicletes i reduir la velocitat de circulació del carrer i, en conseqüència reduir el risc d'accidents, els espais d'aglomeració i la intensitat del trànsit.


Comentaris