Imatge d'un nen/a jugant amb figures de colors

Per un Nadal solidari: 'Les teves joguines que tornin a rodar!'

Reus organitza una campanya de recollida de joguines solidària per 'tornar a fer-les rodar'

Ja ha arribat el mes de desembre, i amb ell, arriba l'època de l'any idònia per compartir. Les famílies i els amics ens reunim per celebrar plegats els dies més màgics del calendari.

Aquests dies són molt especials per tothom, però sobretot pels nens i nenes, que amb la seva innocència, es deixen emportar per la il·lusió i la màgia de Nadal.

Malauradament, els més petits de les famílies en situacions de vulnerabilitat també necessiten jugar, i no sempre tenen la sort de poder fer-ho. Per aquest motiu, l'Ajuntament de Reus, a través de la regidoria de Medi Ambient, organitza una campanya de recollida de joguines solidària que té el doble objectiu de sensibilitzar la ciutadania sobre la possibilitat d'allargar la vida útil de les joguines en bon estat, donant-les i reutilitzant-les, i de recollir joguines per a regalar-les a nens i nenes en situació de vulnerabilitat.

«Les teves joguines que tornin a rodar»: la campanya de recollida de joguines de Reus

Regals
En les darreres edicions de la campanya es van recollir entre 200 i 460 kg de joguines | Pixabay

Tens joguines a casa amb les que els teus petits ja no juguen? Doncs si es troben en bon estat de conservació, ja pots donar-les-hi una nova vida i fer que 'tornin a rodar'.

Gràcies a aquesta iniciativa solidària, pots col·laborar amb el fet que molts nens i nenes es tornin a il·lusionar amb aquests regals que tan bones estones han fet passar als teus fills i filles.

L'Ajuntament de Reus ha habilitat divuit punts de recollida de joguines a les dependències municipals i també a les empreses col·laboradores amb la campanya.

 • Mercat Central
 • Mercat del Carrilet
 • Biblioteca Xavier Amorós
 • Biblioteca Pere Anguera
 • Centre comercial La Fira
 • Oficines del Mercat (Reus Mobilitat i Serveis i Serveis Territorials).
 • Parc de la neteja de FCC (Polígon industrial Agro Reus)
 • Porta Sistemes (Polígon industrial Mas de les Ànimes)
 • Ticnova (Polígon industrial Agro Reus)
 • Aula Centre de Formació (Carrer de Joan Maragall, 6, 8)
 • Arts Gràfiques Rabassa (Polígon industrial Granja Vila)
 • Centres Cívics de Reus (CC Del Carme, CC Llevant, CC Migjorn, CC Ponent, CC Mestral CC Mas Abelló).

Les joguines es podran entregar fins al 15 de desembre i aquestes es lliuraran a Càritas i a la Creu Roja, que les farà arribar a nens i nenes sense recursos. És important que les joguines que se cedeixin estiguin en bon estat, que no li falti cap peça, molt millor si estan en el seu embalatge original.

Una acció solidària, segura i implicada amb la prevenció de residus

Imatge d'un nen/a jugant amb figures de colors
La campanya està emmarcada en la Setmana Europea de Prevenció de Residus | Pixabay

Tenint en compte l'actual context sanitari, es tindrà molta cura en la selecció, neteja i condicions d'emmagatzematge fins al lliurament de les joguines, per tal de garantir la seguretat dels infants que les rebran.

La neteja de les joguines recollides es durà a terme per professionals que utilitzaran productes no tòxics i, un cop desinfectades, s'identificaran amb una etiqueta amb la data en què s'ha fet la desinfecció.

Per una altra banda, la campanya està emmarcada en la Setmana Europea de Prevenció de Residus, i com explica el regidor de Recursos Humans i Medi Ambient de l'Ajuntament de Reus, Daniel Rubio, «amb aquesta acció volem aconseguir allargar la vida útil de les joguines i que aquestes puguin ser reutilitzades perquè no esdevinguin residus».

Aquesta acció solidària s'ha organitzat des de fa anys pels treballadors de FCC amb la col·laboració de l'Ajuntament, aquest any, però, s'ha volgut fer extensiva a més organitzacions i donar-li un nou impuls.

Cartell de la campanya 'Les teves joguines que tornin a rodar'
Cartell de la campanya 'Les teves joguines que tornin a rodar' | Aj. Reus


Comentaris