GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Reus celebrarà el Dia Internacional del Poble Gitano amb un acte institucional

Dimarts, 9 d'abril, el Centre Cívic Migjorn acollirà la Festa Infantil del Poble Gitano, en una jornada plena de música, festa i activitats per als més petits
Imatge promocional del Poble Gitano | ReusDiari.cat

 

 

L’alcalde de la ciutat de Reus, Carles Pellicer, la regidora de Benestar Social, Montserrat Vilella, i diversos representants de les entitats que conformen la Taula del Poble Gitano de Reus participaran demà dilluns, 8 d’abril, en l’acte institucional que es farà al Saló de Plens del consistori amb motiu del Dia Internacional del Poble Gitano.

 

L’endemà, dimarts 9 d’abril, la capital del Baix Camp viurà la Festa Infantil del Poble Gitano, una trobada que comptarà amb rondallaires, música, berenar i un llançament de globus a l’aire. Aquest acte, pensat per als més petits, se celebrarà al Centre Cívic Migjorn, al número 24 de la Riera de l’Escorial.

 

 

El dia internacional es remunta al 1971

El Dia Internacional del Poble Gitano commemora, precisament, el primer congrés gitano internacional, celebrat a la ciutat de Londres, Anglaterra, el 8 d'abril de 1971. En aquella trobada es van consensuar, entre d'altres punts, la bandera, l'himne i el dia internacional del poble gitano, i també es va parlar sobre l'holocaust gitano durant els anys del nazisme. De fet, l'himne gitano, el 'Gelem Gelem', parla sobre aquest funest episodi de la història.

 

En l'actualitat, el 8 d'abril és sinònim de celebració i de difusió, tant de la cultura gitana com dels moviments socials de la comunitat. Als pobles i ciutats d'arreu del món, les persones gitanes organitzen actes i festejos de tota mena.

 

La Taula del Poble Gitano de Reus

A la ciutat de Reus, la Taula del Poble Gitano està conformada per la regidora de Benestar Social, que exerceix de presidenta, i els tècnics del Pla Local d'Inclusió Social i del Pla de Desenvolupament Comunitari. Pel que fa a les entitats, hi participa un representant de cada associació i entitat gitana que treballa per al desenvolupament del poble gitano: la Federació d'Associacions Gitanes de Catalunya (FAGIC), l'Associació Gitana Catalana Sant Josep Obrer, l'Associació d'Integració Gitana de Reus, l'Associació de Dones Gitanes Juvli Romni, l'Església Evangèlica de Filadèlfia, el Pla Integral del Poble Gitano i l'Agrupació d'Entitats Gitanes dels Països Catalans (AGIPCAT).

 

 

També et pot interessar: