GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Aigües de Reus construirà un nou col·lector de sanejament als barris Fortuny i Mas Iglesias

Les obres tenen una durada prevista de tres mesos i comportaran afectacions al trànsit
Aigües de Reus construirà un nou col·lector de sanejament als barris Fortuny i Mas Iglesias | Cedida

 

Aquesta setmana de novembre, Aigües de Reus iniciarà les obres d'instal·lació d'un nou col·lector a l'avinguda de Salou i a l'avinguda de Sant Bernat Calbó; en una intervenció que té una durada prevista de tres mesos i que afectarà la circulació viària d'aquestes dues vies dels barris Fortuny i Mas Iglesias de la capital del Baix Camp.

 

La intervenció té un cost de 822.412,09 euros, finançats íntegrament per l'Agència Catalana de l'Aigua, mentre que Aigües de Reus es fa càrrec del cost de l'IVA, que puja a 172.170,60 euros; té per objectiu millorar la xarxa de sanejament en alta de la zona del barri Fortuny i Mas Iglesias amb la col·locació de dues canonades de Polièster Reforçat amb Fibra de Vidre al llarg de l'avinguda Salou i a l'avinguda de Sant Bernat Calbó.

 

Concretament una canonada de 520 metres entre el carrer Manuel Hugué i la plaça del canal a l'avinguda de Salou, i una canonada de 180 metres entre la plaça del Canal i el carrer d'Astorga a l'avinguda de Sant Bernat Calbó.

 

Afectacions al trànsit

Com a conseqüència de les obres i per motius de seguretat, un carril de circulació de l'avinguda Sant Bernat Calvó quedarà inhabilitat; i de la mateixa manera, la circulació dels dos carrils de circulació en sentit Salou de l'avinguda de Salou quedaran interromputs al trànsit. En aquest sentit els accessos dels carrers Condesito, Vicaria, Escultor Sunyol, Antiquaris, Mossèn Josep Panisello, Astúries i Navarra quedaran afectats per les actuacions.

 

No obstant això, sempre es mantindrà el trànsit al llarg de la rotonda de la plaça del Canal, tot i que amb un sol carril de circulació, de tal manera que les obres s'executaran en diverses fases, amb la idea de minimitzar l'afectació als veïns.

 

Tractament de les aigües residuals

El nou col·lector de sanejament i la instal·lació de les noves canonades que configuren el sistema de sanejament en alta de la zona, estan destinades a conduir i tractar les aigües residuals concentrades prèviament per la xarxa de clavegueram.

 

Tot plegat forma part del procés de circulació d'aquestes aigües per tal de poder ser tractades; un sistema que requereix un manteniment important i que, a causa de l'antiguitat i la degradació de les canonades antigues, es feia necessària la intervenció.

 

En aquest sentit, Daniel Rubio, regidor de l'Àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament de Reus, ha celebrat la inversió de l'ACA a la ciutat de Reus, afirmant que «és fruit del treball conjunt per part de l'Ajuntament i de l'Agència Catalana de l'Aigua, i que arriba després de mesos de converses per poder tirar endavant un seguit d'actuacions que són fonamentals per al servei d'aigües de Reus».

 

Aigües de Reus construirà un nou col·lector de sanejament als barris Fortuny i Mas Iglesias | Jordi Olària