Obres a l'àrea de jocs infantils de l'avinguda del Carrilet

Reus destina 200.000 euros en millorar les zones de joc infantil de la ciutat

Les obres s'han iniciat aquesta setmana a l'avinguda del Carrilet | Dues de les actuacions són les escollides als Pressupostos Participatius del 2019

L'Ajuntament de Reus invertirà 200.000 euros a millorar i renovar els espais de joc infantilde la ciutat. El projecte contempla els 25.000 euros previstos al pla director de manteniment de les zones, i 150.000 euros aniran destinats a l'execució de dos projectes previstos als pressupostos participatius, així com un paquet d'inversions extraordinàries, que comptaran amb 20.000 euros.

El Pla d’Acció Municipal Reus 2019-2023 defineix la millora dels espais públics com a «element vertebrador de la ciutat» i la renovació i millora de les zones de joc infantils és una línia de treball en aquesta direcció. Totes les actuacions s'estan duent a terme des de la regidoria de Desenvolupament Urbà i Via Pública a través de la Brigada Municipal.

Les actuacions comencen per l'avinguda del Carrilet

Aquesta setmana han començat les actuacions a l'avinguda del Carrilet, una acció compresa dins les inversions pressupostàries extraordinàries. Entre altres, es preveu la instal·lació de nous elements de joc a l’avinguda del Carrilet i a la plaça de la Fumera, entre l’avinguda del President Macià i el carreró del Gas.

L'ajuntament explica que aquestes accions s'han consensuat tenint en compte l’ús intensiu dels jocs actualment instal·lats en aquests dos espais i el seu estat de conservació.

Els pressupostos participatius fan el seu fruit

El segon paquet d'inversions, pel que fa a les àrees de joc infantil, anirà destinat a les propostes guanyadores dels Pressupostos Participatius del 2019. Concretament, es tracta de les millores al parc de la plaça d’Antoni Correig i Massó i l'ampliació del parc infantil del parc de Sant Jordi.

La primera proposta, la del parc de la plaça d'Antoni Correig i Massó, comptarà amb un pressupost de 120.000 euros, amb els que es pretén reformar el paviment de la plaça i substituir la zona de jocs infantils actual per una de gran format. El projecte tècnic ja es troba en fase de redeacció, es preveu que els treballs comencin el 2021.

Per a la segona proposta, ampliar la zona infantil del Parc Sant Jordi, es destinaran 30.000 euros amb l'objectiu de millorar el paviment, instal·lar un joc nou tipus laberint, i recuperar i integrar a l’espai l’antiga gàbia d’ocells de gran format que hi ha al parc.

Finalment, el darrer paquet d'inversions es destinarà al manteniment de les zones infantils. Totes les inversions estan incloses als pressupostos de l'Ajuntament de Reus per a l'exercici del 2020, amb previsió de prolongar-se el 2021. L'ajuntament també preveu una reserva de 25.000 euros que es destinarà també a la renovació de dues àrees de jocs infantils de la ciutat.


Comentaris