Imatge d'arxiu del Teatre Fortuny de Reus

Reus acollirà l'estrena exclusiva del film documental 'Fortuny, la mort del pintor'

La pel·lícula, dirigida per Emiliano Cano Díaz, es podrà veure els pròxims 26 i 27 de gener, precisament, al Teatre Fortuny

La ciutat de Reus acollirà l’estrena exclusiva de la pel·lícula documental ‘Fortuny, la mort del pintor’, un homenatge pòstum a l’aquarel·lista, pintor i gravador reusenc, i dirigida per Emiliano Cano Díaz. La presentació, precisament, està organitzada per la Fundació Gresol i el Círcol de Reus, amb la col·laboració de l’Ajuntament i la Diputació de Tarragona.

📲TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al nou canal de Tarragona Digital: les millors fotos i vídeos, últimes hores i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

El Círcol i la Fundació Gresol han remarcat la seva coluntat de seguir treballant «per ressaltar i promoure la cultura al territori català» i, en aquesta ocasió, ho fan amb la projecció en exclusiva d’un film que narra la vida del pintor reusenc, la seva trajectòria artística i la seva mort sobtada. A més, apunten, s’ha volgut fer l’estrena al Teatre Fortuny pel fet que és «l’espai escènic batejat amb el nom de l’artista i per aconseguir, així, fer encara més especial aquest homenatge cultural».

El director madrileny Emiliano Cano Díaz, tenor de música antiga, membre de l’Orquestra i Cor Nacionals d’Espanya, director de documentals sobre art i investigador a mots.tv, ha manifestat la seva «satisfacció» per poder estrenar la pel·lícula a la ciutat natal del protagonista. ‘Fortuny, la mort del pintor’ es podrà veure el pròxim 26 de gener a les 20.00 hores —sessió reservada als organitzadors i col·laboradors de l’esdeveniment— i l’endemà, 27 de gener, a la mateixa hora, en una projecció oberta a la ciutadania.