Imatge de l'skatepark de Reus, situat al costat del Parc dels Capellans

El projecte del nou Parc de Lliscament de Reus incorporarà les propostes dels usuaris

Una reunió amb un grup de joves usuaris ha permès conèixer les seves propostes i suggeriments | A banda del parc de Lliscament, es preveu una reordenació de tota la zona

El projecte del Parc de Lliscament de Reus  incorporarà les propostes dels futurs usuaris. L'Ajuntament de Reus i l’equip redactor del projecte executiu, l’estudi SCOB arquitectura i paisatge SLP; han presentat la proposta a un grup de joves usuaris de l'actual 'skatepark'.

Aquesta reunió  ha tingut com a objectiu la  presentació del contingut que s'inclourà al nou parc, per conèixer l'opinió  dels usuaris i escoltar els seus suggeriments i propostes. D'aquesta manera, es preveu encaixar aquestes idees dins el plantejament general de l’encàrrec de redacció.

A la trobada hi van participar els tècnics de la regidoria d’Esports, de l’àrea d’Urbanisme i de Joventut, a més de l’equip redactor del projecte. El grup de joves reusencs va aportar la seva visió  i van explicar les tendències  i orientació actual dels usuaris i la visió de futur per incloure elements de polivalència i de diferents graus de dificultat.

Les propostes solvents s'incorporaran al projecte final

Havent recollit totes les  idees, l'equip redactor les  avaluarà  i incorporarà aquelles que millor s'ajustin als criteris constructius, pressupostaris, normatius i de seguretat. L'Ajuntament de Reus explica que després d'això, es preveu una segona sessió  de retorn amb els  joves  per tal d'elaborar la  versió final  del projecte i procedir a la seva aprovació.

El regidor d'Esports de Reus,  Josep Cuerba, explica que «el projecte del parc de lliscament contempla urbanitzar i dotar d’usos esportius la zona que actualment ocupa l’'skatepark' i els carrers limítrofs. L'Ajuntament compta amb la col·laboració de la  Federació de Patinatge per determinar la tipologia de l’actuació; i amb un equip redactor amb experiència en projectes similar».

La tasca de redacció del projecte va ser encomanada a SCOB Arquitectura i paisatge SLP. La idea inicial és ampliar l’actual 'skatepark' del parc dels Capellans i, alhora, reordenar els espais adjacents al futur parc de lliscament: el Parc dels Capellans, les piscines municipals a l’aire lliure, el Parc de la Festa, les actuals instal·lacions de petanca i la zona d’elements esportius.

Remodelació del parc de la Festa per acollir actes de gran aforament

En total, el  pressupost d'adjudicació del contracte fixat és de 25.167 euros. Pel que fa a l'actual skatepark, es conservarà el 'quarter pipe' actual i s'ampliarà amb una zona de pools, a més d'altres elements complementaris a la zona nord  de la pista actual.

La zona de la petanca i la pista esportiva actuals seran traslladades entorn del parc de la Festa; també es crearà una nova zona d'aparcament  per a vehicles a la zona nord del complex.

Per últim, s'elaborarà un estudi del parc de la Festa, que haurà de preveure zones per a activitatsfestives culturals i musicals, on s’hi puguin realitzar activitats com tallers culturals i educatius, com les Barraques de la Festa Major amb aforament màxim de 12.000 i 15.000 persones.

També s'hi hauran de poder celebrar  concerts i espectacles musicals amb aforament entre 5.000 i 8.000 persones, i fires com la del Cavall, per Sant Jaume, amb aforaments d’unes 5.000 persones.