Reus intensifica el servei de neteja a 16 zones de la ciutat

El Pla de neteja intensiva de barris s'aplicarà durant tres dies a la setmana

Després de les festes de Nadal, l'Ajuntament de Reus ha activat un pla especial de neteja on s'intensificarà aquest servei. El Pla de neteja intensiva de barris va començar el passat 8 de gener i es portarà a cap fins al pròxim 14 de febrer, a 16 barris de Reus. L'objectiu principal és intensificar el servei de neteja de la via pública i reforçar-la durant el període del pla.

Pla especial de neteja intensiva a Reus 

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants de Reus al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

Cada dos dies, els serveis de neteja de Reus intensificaran la seva acció a 16 zones de la ciutat. Aquest pla intensiu de neteja s'ha posat en marxa, davant de les necessitats d'intensificar la neteja a la ciutat després dels períodes de fetes. Enguany, segueix el mateix esquema que en les darreres edicions. Amb aquest pla es pretén netejar en profunditat les diverses zones amb l'objectiu  «de deixar els barris en les millors condicions», explicava l'alcalde Reus, Carles Pellicer, en la presentació del pla que s'ha dut a terme avui, dimecres 16 de gener a Reus.

L'alcalde de Reus, Carles Pellicer ensenyant les màquines de neteja | Laia Riba

 

Tres dies a la setmana de neteja extra 

Un total de 16 zones de la ciutat seran les beneficiàries d'aquest pla intensiu, les quals s'han organitzat en un calendari d'acció. Aquest pla de reforç es durà a terme durant tres dies a la setmana, de dimarts a dijous durant el dia. El pla de neteja profunda es complementarà a les accions que s'estan duent a terme cada dia pels operaris de neteja.

«Hem establert un calendari amb tres equips de neteja i sis operaris per fer la funció intensiva», comentava l'alcalde de Reus, Carles Pellicer. Per tant, no s'ha incrementat el personal, sinó que s’ha redistribuït el personal. Tanmateix, s'ha designat un encarregat de supervisar el servei i designarà les zones on és més necessari reforçar el servei de neteja.

Tres màquines complementaran el servei 

Bàsicament, el Pla de neteja intensiva als barris es basa en l'actuació de tres màquines. Una escombradora d'aspiració, una cisterna de reg i aigualeja i un furgó hidronetejadora. Tanmateix es reforçarà la neteja dels contenidors. A més, també es destinaran dos dies addicionals per  a imprevistos que puguin sorgir durant el Pla especial de neteja.

Un total de 16 zones de la ciutat seran les beneficiàries d'aquest pla intensiu | Laia Riba

 

L’Ajuntament demana més civisme a la ciutadania

Des del consistori demanen la ciutadania que adopti un comportament més cívic, per «col·laborar entre tots a tenir una ciutat més neta», demanava l'alcalde la ciutat, Carles Pellicer. Tanmateix recomanava als reusencs i reusenques que  si veuen un acte incívic que alertin a les persones que l'estan portant a cap que no és una bona acció.

Excrements de gossos i bosses de brossa a les voreres

D'altra banda, ha exposat els diversos problemes de civisme que pateix la ciutat de Reus, com per exemple que cada dia hi ha massa bosses de la brossa a la via pública que no es dipositen als contenidors. També ha posat èmfasi als excrements de gossos al carrer, definint-ho com «una lluita constant»,  ha afirmat que es posen moltes sancions perquè no es recullen els excrements i se seguirà fent si la gent no les recull. Per tant, alcalde de Reus convida a la ciutadania a reduir aquestes males praxis per augmentar el civisme