Imatge de la zona d'esbarjo per a gossos del barri de l'Antic Velòdrom de Reus

Reus licita les obres d'instal·lació de fonts mixtes per a persones i gossos

L'actuació, fruit dels Pressupostos Participatius 2019, té un pressupost de 48.770,49 euros

L’Ajuntament de Reus ha publicat avui dimarts, 26 de gener, la licitació del contracte d’obra d’instal·lació de fonts mixtes per a persones i gossos a diferents punts de la ciutat. L’actuació, precisament, és una de les propostes guanyadores dels Pressupostos Participatius 2019, en l’apartat de petits projectes, i va ser presentada per Sandra Cabré, Arnau Torrente Chillida i Jaume de Haro Cañada. El contracte surt a licitació amb un pressupost de 48.770,49 euros, IVA inclòs.

📲TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al nou canal de Tarragona Digital: les millors fotos i vídeos, últimes hores i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

El projecte, elaborat per les Brigades Municipals, preveu adaptar o substituir diverses de les fonts de la capital del Baix Camp per un model que puguin fer servir persones i gossos. Amb això, se substituiran les fonts de tipus clàssiques i de copa per un model mixt, i s’adaptaran les fonts de tipus quadrades amb una reixa especial on s’hi acumula temporalment aigua perquè els gossos en puguin beure.

La selecció de fonts on s’intervindrà permetrà tenir coberta la pràctica totalitat de la ciutat, partint de la premissa que una persona que passeja un gos en qualsevol punt de Reus tingui, a menys de 300 metres, una font mixta apta per a ciutadans i mascotes. En total, s'actuarà en 20 fonts: en 10, se substituirà la font clàssica i de copa per un nou model de font mixta; en 8 casos, s’optarà per adaptar la font de tipus quadrat perquè hi puguin beure els animals i, en dos, s’instal·laran fonts noves amb el mateix model que les mixtes.

Així, el projecte se suma ara a les 20 fonts que ja hi ha actualment en zones d’higiene i zones d’esbarjo per a ús exclusiu dels gossos.