Reus serà una de les seus de La Marató de TV3 2019

Aquest any La Marató de TV3 estarà destinada a les malalties minoritàries i se celebrarà el pròxim 15 de desembre
Quim Masferrer serà el presentador de La Marató de TV3 2019 | CCMA
 

 

Aquest any La Marató de TV3 canvia el seu format televisiu i viatjarà arreu del territori català per apropar la solidaritat a tots els racons de Catalunya. Així doncs, el Teatre Fortuny de Reus serà un dels escenaris de la nova edició de La Marató, juntament, amb Olot, Tàrrega i Barcelona. L'objectiu d'aquesta iniciativa és evidenciar la mobilització ciutadana que la fa possible any rere any. Aquest any, La Marató de TV3 estarà dedicada a les malalties minoritàries i Quim Masferrer serà la cara visible de la jornada que serà el pròxim 15 de desembre. 

Les quatre seus de La Marató de TV3

Segons informa la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, l'elecció d'aquestes quatre seus no és causal, sinó que ve derivada de la implicació d'una pila d'entitats que celebren activitats per recaptar diners en benefici de la recerca científica que promou el programa. Són ciutats amb una gran tradició organitzant actes per La Marató. En aquest context, l'escenari del Teatre Fortuny, un dels més emblemàtics del país, acollirà continguts vinculats a l'eix mèdia i científic, un dels elements claus d'aquesta edició pels grans avenços que hi ha hagut des que es va dedicar una Marató a les malalties minoritàries el 2009. 

Per la seva banda, Olot acollirà l'eix temàtic esportiu, ja que, allà està previst que se celebri el partit de futbol dels famosos. El Teatre Ateneu Tàrrega, que aquest any celebra el seu centenari, i els seus carrers seran els protagonistes de l'eix cultural i artístic i, finalment, el Casino l'Aliança del Poblenou serà l'escenari final des d'on el mateix Quim Masferrer conduirà la part final del programa. Destacar que el programa seguirà mantenint les 15 hores de programació interrompuda en directe.

Les malalties minoritàries

Les malalties minoritàries afecten un màxim de cinc persones de cada 10.000. Hi ha unes 7.000 malalties minoritàries diferents descrites i es calcula que afecten entre 300.000 i 400.000 persones a Catalunya. El grau d'afectació és divers, si bé acostumen a ser greus, cròniques, progressives i discapacitants. Un 80% d'aquestes malalties són d'origen genètic i totes tenen un comú la dificultat en el diagnòstic, en molts casos, la inexistència de tractament eficients i un elevat impacte social i familiar. 

"🏀🎨 L'original i creativa iniciativa en 3 pistes de bàsquet de Reus!" "🕷Reus intensifica el servei de control de plagues"