Reus.cat, entre els millors portals municipals de l'Estat en accessibilitat

La seu electrònica de l'Ajuntament escala posicions en la classificació de l'Observatori d'Accessibilitat i és la segona entre els webs de ciutats de més de 100.000 habitants
L'Observatori d'Accessibilitat valora aspectes com la facilitat d'accés a qualsevol tipus d'usuari i els continguts clars i ben estructurats. | Ajuntament de Reus

 

La pàgina web de l'Ajuntament de Reus ha estat reconeguda com un dels millors portals municipals de l'Estat en accessibilitat web. Així ho ha mostrat el darrer informe de l'Observatori d'Accessibilitat Web de la Secretaria General d'Administració Digital del Ministeri de Política Territorial i Funció Pública, que classifica reus.cat en la segona posició de tots els portals web de municipis de més de 100.000 habitants i en la vuitena d'entre totes les pàgines municipals de l'Estat.

 

El portal reusenc escala posicions en la classificació

Aquesta classificació basa la seva decisió en aspectes com el fàcil accés dels usuaris, independentment de la seva condició física, de les seves capacitats visuals, motrius i cognitives o del seu entorn. D'aquesta manera, el portal de l'Ajuntament de Reus es col·loca entre els millors un any més, ja que el 2018 va ser el millor posicionat entre altres 50 poblacions més poblades i el vint-i-dosè d'un total de 200 que van ser analitzats.

 

En aquest sentit, l'Observatori d'Accessibilitat Web ha felicitat el consistori reusenc per «l'espectacular millora» respecte al darrer informe que va emetre i ha agraït «el gran esforç» que ha fet per millorar l'accessibilitat del web. I és que, de fet, la seu electrònica de l'Ajuntament ja està complint actualment en la seva totalitat el Reial Decret 1112/2018 de 7 de setembre sobre accessibilitat de llocs web, quan la mateixa normativa fixa el termini d'adaptació fins al setembre del 2020.

 

La seu electrònica de l'Ajuntament de Reus, la vuitena millor en accessibilitat de tot l'Estat. | Cedida

 

La construcció de la versió actual del portal web ha implementat des del seu disseny mesures per millorar la seva accessibilitat. Un fet que comporta avantatges com facilitar l'accés dels usuaris independentment de la seva condició física i incloure continguts clars i ben estructurats o millorar la navegació i l'experiència de l'usuari.

"🍅 REPORTATGE: Enciams i tomàquets a la terrassa: com crear un hort urbà" "❗ALERTA: Onada d’estafes telefòniques a Reus!"