Imatge de l'entrada al campament dels Reis d'Orient a Reus, amb una estructura en forma d'arcada amb dos elefants d'esquena

Tot a punt: Reus es prepara per acollir el Seguici Reial al Parc Sant Jordi

Centenars de voluntaris ajudaran el Seguici Reial durant la seva estada a la ciutat

Dilluns vinent obrirà portes el Parc Sant Jordi de Reus com a campament Reial. Després de tres tandes diferents de tiquets, algunes esgotades només en unes hores, ses majestats finalment s'estaran a la ciutat més d'una setmana. De la tercera tanda de tiquets, de fet, encara que queden alguns de disponibles al web de Reus Cultura.

L'equip de l'Institut Municipal Reus Cultura i les Brigades Municipals ja treballen a l'espai per deixar-lo a punt, i diverses entitats de la ciutat donaran un cop de mà als Reis d'Orient durant la seva estada. Fins a 12.500 persones podran passar pel campament Reial, on els patges les acompanyaran en grups de sis persones perquè vegin els espais que s'hauran habilitat per preparar la rebuda de cartes, la seva organització i les joguines i regals que repartiran la nit de Reis.

Melcior, Gaspar i Baltasar trobaran un Parc Sant Jordi a punt perquè s'hi acomodin durant nou dies. Aquesta setmana, i gairebé contra rellotge, els treballadors trastegen fustes, tendes i ferros per acollir no només els Reis, sinó tot el seu seguici. Un seguici que, com veuran els que visitin la zona, acabarà de fer els preparatius necessaris per a la nit de Reis al Parc Sant Jordi mateix.

Al fons, una tenda blanca tancada, més a prop una gran carpa oberta amb arbrets al davant, i llums de Nadal en primer pla
L'espai s'està adequant segons les necessitats i peticions dels Reis d'Orient | Laia Solanellas

Centenars de voluntaris ajudaran els Reis d'Orient

A partir de dilluns, dia 28 de desembre, diverses entitats se sumaran als esforços per fer possible l'estada de ses majestats a la ciutat. Una d'aquestes entitats és Bravium Teatre; el seu president, Ferran Figuerola, recorda que, juntament amb els Amics del Cavall i Llop's Teatre, cada any s'implicaven a la cavalcada.

«Enguany és tot molt diferent», exposa. No només per les circumstàncies, sinó per tot el que han implicat. Canviar el format cap a un campament estàtic i obert durant tants dies també ha requerit ampliar el nombre de voluntaris que, repartits per franges i dies, dedicaran unes hores a ajudar en el que el Seguici Reial necessiti.

Precisament pel nombre de dies i per l'ampli ventall horari, trobar els voluntaris ha sigut, en general, una mica més complicat que altres anys. Tot i això, les places necessàries s'han cobert i Melcior, Gaspar i Baltasar tindran tota l'ajuda que necessitin. Seran centenars de persones les que s'impliquin en el campament Reial.

Una ajuda que s'ha anat a buscar, també, a entitats que fins ara no participaven activament a la cavalcada, però que enguany prendran part d'aquest campament. Un exemple és la Coordinadora de Danses Tradicionals, de qui el president, Albert Salas, explica que donaran un cop de mà en l'aspecte més logístic sigui preparant els regals o ordenant les cartes.

Un penó en primer pla, amb tanques al darrere i, al fons, s'intueixen tres trons reials
Al Parc Sant Jordi s'ultimen els preparatius per rebre ses majestats | Laia Solanellas

12.500 persones passaran pel campament Reial

El campament Reial es va anunciar, inicialment, del 2 al 5 de gener i amb una capacitat per a 3.200 visitants. Els tiquets que es van posar a disposició per tenir plaça per visitar el campament es van esgotar en menys de cinc hores. Veient l'èxit de la proposta, i la quantitat de persones que reclamaven poder veure el campament Reial, es va activar una segona tanda d'entrades.

En aquest cas es va aconseguir que els Reis d'Orient no arribessin a Reus el 2 de gener, sinó el 28 de desembre, i dels quatre dies inicialment previstos, en passessin vuit al Parc Sant Jordi de Reus. Amb l'excepció del dia 1 de gener, el campament s'obrirà cada dia entre deu del matí i nou del vespre, menys el dia 31 de desembre, que tancarà a les set de la tarda.

Finalment, la reorganització del campament i del recorregut que es farà a dins, ha permès obrir una tercera tanda d'entrades per a la qual encara hi ha tiquets disponibles a través del web de Reus Cultura. Una ampliació final que permetrà que passin pel Parc Sant Jordi 12.500 persones.