Reus viu el dia de Sant Pere més insòlit en una festa major marcada pel coronavirus

Els actes tradicionals s'han fet a porta tancada o retransmesos per internet o la televisió
La Processó de Sant Pere s'ha fet a l'interior de la Prioral | Laia Solanellas

Mascaretes i distància de seguretat. Reus ha viscut, aquest dilluns 29 de juny, el dia gros de la seva festa major, el dia de Sant Pere, més estrany. Al matí alguns dels balls del Seguici Festiu de Reus han recreat el Ball de Lluïment de manera improvisada a la plaça del Mercadal, sense els vestits tradicionals i de manera inesperada. A la tarda, l'acte central ha sigut la Processó, que l'emergència sanitària ha obligat que enguany s'hagi celebrat íntegrament a l'interior de la Prioral i retransmesa per Canal Reus TV i les xarxes socials.

La professó solemne amb la imatge del patró ha recorregut la nau central de la Prioral de Sant Pere, amb l’acompanyament musical d’una formació tradicional i l’orgue; i el repic de campanes amb el Toc General de Festa. El recorregut ha finalitzat a l’altar major, on s’ha tornat a guardar la imatge del sant a l’urna amb les tres claus que custodien l’alcalde, el prior i un dels preveres. A continuació, una mostra pirotècnica i la interpretació dels goigs de Sant Pere a càrrec de l’Orfeó Reusenc han posat el punt i final a una festa major adaptada a l’actual situació sanitària.

"Sant Pere 2020 VÍDEO: Ball de Lluïment i Tronada improvisats a la plaça del Mercadal" "Sant Pere 2020: Darrer dia d'una Festa Major entre virtual i adaptada"