Reus Promoció i Mas Carandell promocionen el comerç al barri del Carme

Entre els mesos de gener i juliol, s'ha dut a terme una diagnosi del teixit comercial del barri per analitzar les propostes d'actuació
Reus Promoció i Mas Carandell han sumat esforços per planificar accions de promoció comercial al barri del Carme | Miguel Cabrerizo

 

Reus Promoció i Mas Carandell han sumat esforços per planificar accions de promoció comercial al barri del Carme, que van ser proposades pels mateixos comerciants. Entre els mesos de gener i juliol, s'ha dut a terme un pla d'experimentació professional impulsat pel Mas Carandell que ha permès contractar dues tècniques que han fet una diagnosi exhaustiva del teixit comercial del barri i del seu perímetre. 

Amb les dades extretes d'aquesta acció, s'està treballant en l'anàlisi de les propostes d'actuació de l'informe, per valorar la seva viabilitat. L'objectiu del pla és fomentar el desenvolupament no només comercial, sinó també social d'aquest barri. Així ho considera Daniel Rubio, regidor de Medi Ambient i Ocupació, que creu que l'àmbit comercial, al Carme, «té a més un paper vertebrador que incentiva la vida i la cohesió dins el mateix barri». D'altra banda, també es pretén professionalitzar el sector comercial de la zona per convertir el Carme en un punt comercial més de la ciutat, i es vol millorar i ampliar els llocs de treball.

El 65% dels comerços de Reus han col·laborat

Durant l'actuació, s'han visitat un total de 367 comerços, dels quals un 65% han col·laborat realitzant una entrevista de recollida d'informació sobre les problemàtiques i demandes del petit comerç i microcomerç, i sobre aspectes d'ocupació del sector, com els perfils professionals o la necessitat de formació professionalitzada.

Daniel Rubio explica que aquest treball de camp s'ha realitzat en col·laboració de l'Agència de Promoció de Ciutat, donat que «la dinamització del comerç esdevé clau a l'hora de projectar una marca de municipi, i en el cas de Reus el comerç urbà és una font de riquesa, genera molta activitat i és un dels sectors empresarials més representatius de la ciutat».

Reus Promoció es planteja adoptar alguna mesura

Arran d'aquesta diagnosi inicial, l'agència de Reus Promoció es planteja implementar algunes de les mesures proposades pel mateix col·lectiu de comerciants. Per això està previst continuar amb el projecte amb nous plans d'experimentació, en el disseny dels quals Mas Carandell ja treballa per implementar l'any vinent en cas d'aprovació.

Els plans d’experimentació professional són accions per millorar l’ocupabilitat de les persones. Reben subvenció del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc del Projecte Treball als Barris i cofinançament del Ministerio de Empleo y Seguridad Social-Servicio Público de Empleo Estatal. Aquest concretament forma part del paquet d’actuacions que Mas Carandell desenvolupa al barri del Carme i que tenen per objectiu, entre d’altres, millorar les condicions socioeconòmiques de la zona i generar benestar i qualitat de vida de les persones que hi viuen i/o hi treballen.

"BONA NOTÍCIA: Creix el turisme a Reus" "El pàrquing de la Llibertat torna a funcionar a plena capacitat"