A Reus es recullen, cada any, 400 gats i gossos abandonats o perduts

La CUP engega una campanya per conscienciar sobre l'adopció responsable
Imatge d'arxiu d'una gossera. | Cedida

A Reus es recullen, en un any, fins a 400 gats i gossos abandonats o perduts. La xifra, segons afirmen des de la comissió animalista de la CUP de Reus, és la mitjana registrada per l'Ajuntament, i afegeixen que supera la capacitat de la licitació que explota l'Última Llar, de 300 animals recollits anualment. És l'activitat de les entitats animalistes la que registra l'almenys un centenar més de gats i gossos abandonats o perduts com a mitjana al llarg de l'any.

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

Són diverses les entitats d'aquest àmbit que fan campanyes, especialment en aquestes dates, per conscienciar la ciutadania de la responsabilitat que representa incorporar un animal de companyia a casa. Sovint, lamenten, es regalen gats o gossos que, al cap dels mesos, s'acaben abandonant perquè no es poden assumir a casa. Entre altres campanyes engegades per entitats animalistes en aquest sentit, la comissió d'aquest àmbit de treball de la CUP n'ha engegat una per fomentar l'adopció responsable dels animals.

Imatge d'arxiu d'un gos en una gossera | Cedida

Evitar que siguin un regal de Nadal que s'abandona

«Un dels regals més habituals durant el Nadal segueix sent els animals de companyia», lamenten. Denuncien que «encara són moltes les famílies que, després d'alguns mesos, veient que no se'n poden fer càrrec, els abandonen». Per fer front a aquesta dinàmica, volen potenciar l'adopció per davant de la compra perquè, segons mantenen, «per cada animal comprat, un resta esperant a la gossera».

La campanya es concretarà en la distribució de tríptics explicatius amb «algunes consideracions prèvies a l'adopció, així com els passos que cal seguir per dur a terme una adopció responsable, com la vacunació i el xipatge». Volen fer difusió, també, de l'acollida com una opció temporal. «Està pensada per aquells que no puguin assumir una adopció a llarg termini» i consisteix a oferir una llar temporal perquè l'animal «s'acostumi a viure en una ciutat i relacionar-se».

Aquesta darrera possibilitat la treballen algunes de les entitats que recullen animals perduts o abandonats. En alguns casos, en funció de les circumstàncies, assumeixen part de les despeses de xipatge, vacunació i menjar de l'animal perquè no se'n faci càrrec íntegrament la família acollidora.

"🚃 REPORTATGE: 40 anys de passió pel ferrocarril, a Reus" "🔴URGENT: Primer pas per reconstruir la façana de la Casa Navàs"