Reus reforça els controls per sancionar els veïns que llencin les escombraries fora del contenidor

Després d'una campanya informativa, l'Ajuntament intensifica la vigilància amb agents de paisà per sancionar els «incívics»
L'Ajuntament continua amb la campanya per reduir les deixalles al voltants dels contenidors amb una mesura més correctiva | Jordi Olària Gras
 

L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha informat aquest dilluns 10 d'agost al matí de la nova línia d'actuació vers els «incívics» que llencen les escombraries i els residus voluminosos fora dels contenidors. La Guàrdia Urbana intensificarà el control a tots els veïns que no actuïn amb responsabilitat, els identificarà i obrirà els expedients sancionadors que es corresponen amb les ordenances de civisme i de neteja de la ciutat.

En aquest sentit, la Guàrdia Urbana treballarà en dues línies per evitar aquests actes i per a localitzar els seus responsables. Per una banda, diversos agents de paisà recorreran els carrers de la ciutat per identificar i denunciar qui llenci les escombraries fora dels contenidors, i per l'altra, s'analitzarà les deixalles mal dipositades per mirar de trobar elements que identifiquin els autors.

Les sancions s'imposaran a totes aquelles persones a qui es descobreixi cometent aquests actes incívics, castigats per l'ordenança cívica amb possibles sancions de fins a sis-cents euros. La normativa de neteja, mentrestant, fixa com a falta greu deixar objectes, mobles i voluminosos fora de lloc i estableix una sanció que arriba als 750 euros.

Carles Pellicer ha informat de la nova mesura correctiva que pretén reduir aquest tipus d'actes incívics | ACN
 

El reforç del control segueix amb la campanya ja engegada

La nova instrucció, més correctiva, és un pas més que dóna continuïtat a la campanya engegada per la regidoria de Medi Ambient, a través de la qual s'ha informat i fet pedagogia a la ciutadania respecte de la qüestió. Després d'això, cap al mes de febrer, es van iniciar els controls amb inspectors, ja obrint expedients sancionadors, un total de seixanta-tres. L'Ajuntament vol recordar que existeix un servei gratuït de recollida de mobles i altres elements voluminosos, que es pot sol·licitar per telèfon o bé a través del web municipal.

"Bona notícia: Obren un nou pàrquing gratuït a Reus" "Els Avis i Àvies per la Llibertat de Reus tornen a la plaça Mercadal"