Contenidors plens i envoltats de brossa a Reus

Reus reforça els controls per sancionar els veïns que llencin les escombraries fora del contenidor

Després d'una campanya informativa, l'Ajuntament intensifica la vigilància amb agents de paisà per sancionar els «incívics»

L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha informat aquest dilluns 10 d'agost al matí de la nova línia d'actuació vers els «incívics» que llencen les escombraries i els residus voluminosos fora dels contenidors. La Guàrdia Urbana intensificarà el control a tots els veïns que no actuïn amb responsabilitat, els identificarà i obrirà els expedients sancionadors que es corresponen amb les ordenances de civisme i de neteja de la ciutat.

En aquest sentit, la Guàrdia Urbana treballarà en dues línies per evitar aquests actes i per a localitzar els seus responsables. Per una banda, diversos agents de paisà recorreran els carrers de la ciutat per identificar i denunciar qui llenci les escombraries fora dels contenidors, i per l'altra, s'analitzarà les deixalles mal dipositades per mirar de trobar elements que identifiquin els autors.

Les sancions s'imposaran a totes aquelles persones a qui es descobreixi cometent aquests actes incívics, castigats per l'ordenança cívica amb possibles sancions de fins a sis-centseuros. La normativa de neteja, mentrestant, fixa com a falta greu deixar objectes, mobles i voluminosos fora de lloc i estableix una sanció que arriba als 750 euros.

Pla obert de l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, en roda de premsa a l'Ajuntament
Carles Pellicer ha informat de la nova mesura correctiva que pretén reduir aquest tipus d'actes incívics | ACN
 

El reforç del control segueix amb la campanya ja engegada

La nova instrucció, més correctiva, és un pas més que dóna continuïtat a la campanya engegada per la regidoria de Medi Ambient, a través de la qual s'ha informat i fet pedagogia a la ciutadania respecte de la qüestió. Després d'això, cap al mes de febrer, es van iniciar els controls amb inspectors, ja obrint expedients sancionadors, un total de seixanta-tres. L'Ajuntament vol recordar que existeix un servei gratuït de recollida de mobles i altres elements voluminosos, que es pot sol·licitar per telèfon o bé a través del web municipal.


Comentaris
Paqui
Els contenidors sempre estan plens, no passen a buidar-los i els carrers tant bruts que fa mania passejar. Potser haurien de multar a FCC no sr alcalde? 18 milions que TIREM A LA BROSSA quan li paguem a FCC.
Conchi hermana de Paqui
Hasta en la foto se ve que los contenedores están rebosandos de basura y los de los camiones no los vacían (ni limpian los camiones por dentro y van dejando suco apestoso por toda la riera).
Exiliat
Als que paguen impostos i matinen CANYA. Als MENAS i chusma varia...totes les facilitatas del món i 'Pobrets pobrets...s'els ha d'ajudar'. Pobrets de naltros, mecagon10.