Parc tancat pel coronavirus.

Reus reobre els parcs i les zones infantils davant la millora de la situació de l'emergència sanitària

L'evolució de la pandèmia és bona a la ciutat després de dies en alerta

El Comitè d'Emergències de l'Ajuntament de Reus s'ha tornat a reunir aquest dimarts 1 de setembre per analitzar l'evolució de l'emergència sanitària a la ciutat. Tot just fa poc més d'una setmana, la consellera de Salut, Alba Vergés, anunciava en roda de premsa des de l'Hospital Sant Joan de Reus que es decretaven mesures especials a la capital del Baix Camp a causa del risc de rebrot disparat que hi havia. Diversos brots a Reus van portar la ciutat en una situació d'alerta i van obligar a prendre mesures per frenar la pandèmia.

Poc després, l'Ajuntament de Reus també comunicava que afegia més restriccions a les anunciades pel Govern i també decidia tancar els parcs i les zones infantils, tornant a una situació que ja es va viure durant el confinament. Aquest dimarts, però, davant les dades favorables en l'evolució del coronavirus a Reus, el Comitè d'Emergències de Reus ha decidit reobrir els parcs municipals i les zones de jocs infantils municipals a l'aire lliure.

D'altra banda, els autobusos municipals han augmentat el seu aforament, que durant aquests dies era del 33% i ara passa al 50%. Tanmateix, el risc de rebrot continua sent elevat a la ciutat i és per això que encara es mantenen algunes de les restriccions imposades fins al 7 de setembre com són el tancament dels equipaments esportius municipals, l'aforament limitat als espais dels serveis funeraris al 33%, l'ajornament de la programació d'activitats culturals, turístiques i lúdiques organitzades pel consistori, el reforç de la desinfecció de la via pública i la resta de mesures que va decretar el Departament de Salut.

Una evolució epidemiològica favorable a Reus

Reus la situació va a la baixa després de dues setmanes amb alt risc. Des d'ahir s'han sumat 27 positius de Covid-19 més a la capital del Baix Camp, i fins ara ja hi ha hagut 998 contagis i 52 defuncions. El risc de rebrot baixa molt si ho comparem amb les dades de la setmana passada, i ara es troba al 296,96, i l'Rt també descendeix i està ara al 0,79. Segons Salut ara hi hauria 21 persones ingressades a l'Hospital Sant Joan de Reus i 2 a l'UCI.


Comentaris
Josep
La pandemia politizada. Está aumentando en todas partes y ahora nos dicen que está mejorando, la cuestión es dar imagen de que no pasa nada, con los parques cerrados dá entender que la cosa está mal, solución, abrirlos. La política no tiene escrupulos y los políticos unos oportunistas.